Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Вучићевић, мали Ђокица, а велика лопужа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

08. 12. 2014.

Аутор: Раја Родић Извор: Курир

Отврено писмо покретача Курира Радисава Родића Д. Ј. Вучићевићу

Вучићевић, мали Ђокица, а велика лопужа

Вучко, направио сам те грешком.

 

Од мог покушаја да од тебе створим човека, из најбоље намере, мутирао си у скота. Тачније, скотину! На срамоту моју, на срамоту новинарске професије, ове јадне земље, а богами и људског рода. У шта си се ти, кукавче јадни, претворио?

Ти, Вучко, ниси новинар. Ниси то никад ни хтео да будеш. Ти си само алава, болесно амбициозна, бескрупулозна, умоболна протува која жели да буде богата, моћна, да јој се сви клањају, а немаш ону ствар, а ни памети да се за ус­пех избориш знањем, радом и позитивним људским вредностима.

Теби је новинарски позив само параван за моралну проституцију, рекетирање, изнуде, блаћење... Све с циљем да зарадиш паре. Од обичне проститутке аванзовао си у елитну проститутку. Твоја девиза је она бољшевичка: укаљаш човека, па нека се он пере како зна. А ти прање дебело наплаћујеш.

Вучко, ти машташ да будеш Мишковић, Беко, Костић, Богићевић и слични. Не бираш средства да дођеш до новца. Наш народ каже: Знам те, пушко, док си пиштољ била! Од момента када си 19. априла 1998. године дошао код мене као обичан гологузан, новинар почетник, продавао си текстове и информације за порцију ћевапа и флашу пива.

Од тада ти је само цена расла. Од десет ћевапа дошао си до више станова, џипа, „ролекса“ и, како сам кажеш, имаш много пара, сада си имућан човек. Одакле ти то, Вучко? Теби је место где и Драгославу Космајцу и Љубиши Бухи Чумету, које, уз­гред, годинама ниси смео да споменеш. Да се мало дружиш са себи сличнима док се не утврди како си то све стекао. Твоји легални приходи су, као и њихови, несразмерни твојој имовини. 

Вучко, јавно признај ко ти је од политичара и тајкуна шта дао и зашто! Лажно се представљаш као успешан власник још успешнијих дневних новина. Новине су много скупа играчка. Ја то добро знам.

Не даје се то идиоту у руке тек тако. Финансијски токови јасно говоре да си ти само изнајмљено име као што си био и у Прессу, где сте ти и твоја банда остали дужни 16 милиона евра разним људима, од Моме Вујовића, који је изградио зграду штампарије, а никад му нисте платили 2,5 милиона евра, преко дуга за машину од 2,5 милиона, државе, којој дугујете милион евра за порезе итд., све до 16 милиона евра.

Колико си ти од тих опљачканих 16 милиона ставио у свој џеп?  Вучко, да ли смеш јавно да кажеш ко ти је дао новац да покренеш Информер и има ли ту прљавог кеша опљачканог у „Галеници“ и ко ти га је дао на руке? Обавести лепо јавност да не буде у заблуди да си ти то финансирао својим парама. Вучко, да поновим, ниси ти новинар. Ти си брука и срамота новинарске професије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси