Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  Српска штампа поновo на Косову и Метохији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

08. 06. 2020.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

Српска штампа поновo на Косову и Метохији

Српска штампа од јуче се поново налази на киосцима на Косову и Метохији, сазнаје Удружење новинара Србије (УНС).

Звездан Михајловић из фирме "КиМ Беоколп" која дистрибуира српску штампу на Косову и Метохији за УНС је рекао да су јуче почели са испоруком новина из централне Србије, али у мањем броју.

„У суботу смо добили информацију да можемо да прођемо, када су већ били одређени тиражи за викенд. Успели смо, ипак, да мањи број листова испоручимо. Од сутра очекујемо уобичајену доставу листова“, рекао је УНС-у Михајловић.

У суботу је нова косовска влада поништила одлуке којима је изречена "мера реципроцитета" према централној Србији, односно мере које су ометале улаз српске робе на Косово и Метохију.

Косовски цариници, од 31. маја, на прелазу Јариње нису дозвољавали доставу новина из централне Србије, позивајући се на уредбу владе у Приштини којом је био забрањен улаз робе на којој не стоји „Република Косово“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси