Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  Општина Грачаница дала земљиште за изградњу Новинарског дома
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

07. 05. 2015.

Општина Грачаница дала земљиште за изградњу Новинарског дома

Захтев Удружења новинара Србије (УНС) за доделу земљишта, на коме ће бити изграђен Новинарски дом, једногласно су данас усвојили одборници СО Грачаница на предлог председника општине Владете Костића.

 

Одборници су усвајањем ове одлуке Удружењу новинара Србије доделили општинско земљиште површине 400 метара квадратних на период од 99 година, уз могућност продужења, без обавезе плаћања закупнине.

Председник општине Грачаница Владета Костић изјавио је да ће новинари имати подршку општине у наредном периоду и да је поносан што је ово новинарско Удружење као центар својих окупљања и активности на Косову изабрало управо Грачаницу.

 “Драго ми је што ће представници медија и новинари који у име српске заједнице извештавају са Косова сада имати своју кућу, свој дом и да више не раде у условима који нису пристојни за ову струку. Реализацијом ове идеје они више неће радити по приватним кућама, локалним кафићима и кафанама већ ће имати свој кутак“, казао је Костић.

Председник Удружења новинара Србије на Косову Будимир Ничић захвалио се одборницима општине Грачаница и истакао да тек следи тежак посао проналажења донатора спремних да помогну изградњу Новинарског дома у Грачаници.

„Надам се да ћемо до краја године имати свој кров над главом. Нама је простор преко потребан. Мислим да смо то заслужили јер смо у последњих 15 година показали и доказали да смо стабилан стуб информисања, пре свега српске заједнице на Косову, а и шире. Такође смо се показали као кредибилан партнер и београдских и међународних медија“, рекао је Ничић.

Новинарски дом у Грачаници биће седиште Удружења новинара Србије на Косову и место отворено за све новинаре без обзира на националност.  Идеја је да Новинарски дом има и музеј српских медија са Косова, функционални студио за укључења из Грачанице са монтажном јединицом и опремом за аудио-визуелна снимања, као и клуб „Репортер“ . Замисао је да Новинарски дом буде самоодржив .

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси