Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  УНС и ДНКиМ: Демократска странка да се извини медијима на КиМ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

24. 04. 2015.

УНС и ДНКиМ: Демократска странка да се извини медијима на КиМ

Удружење новинара Србије (УНС) и Друштво новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) протестују због оптужби које је на рачун ТВ Мост из Звечана изнела Демократска странка, као и непрофесионалног односа председника ДС-а и Владе Војводине Бојана Пајтића према медијима са којима је договорио гостовање током посете Косову и Метохији, а на којима се није појавио.

Према извештају ТВ Мост, Бојан Пајтић одлучио  је да скрати посету КиМ након што га је пролазник у Грачаници вербално напао. Иако телевизија поседује снимак инцидента који се може видети на youtube-у, Демократска странка саопштила је да је овај медиј објавио неистину о нападу на њеног председника.

У журби да напусти КиМ Бојан Пајтић није показао минимум учтивости и поштовања према новинарима и медијима и макар отказао гостовање на ТВ Мир и у емисији Слободно српски у продукцији Медија центра у Чаглавици. Уместо тога, оставио је новинаре да га чекају.

УНС и ДНКиМ од ДС-а и господина Пајтића очекују извињење телевизији Мост, као и ТВ Мир и екипи емисије Слободно српски са којимa је договорио гостовање.  

УНС и ДНКиМ истичу да медији нису одговорни за инциденте који се дешавају у јавном животу и имају право да захтевају да се политичари према њима односе професионално и са поштовањем.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси