Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  Обележено четврт века Радио Грачанице
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

21. 10. 2024.

Аутор: Ј. Марковић Извор: УНС

Обележено четврт века Радио Грачанице

Свечаном академијом и изложбом фотографија које сведоче о раду Радио Грачанице, у Галерији Дома културе Грачаница обележено је четврт века постојања и рада овог медија.

Kоординатор РТВ Грачаница Дејан Јевтић присетио се почетака рада Радио Грачанице, када се након ратних дешавања у животном, па и медијском мраку, 21. октобра на фреквенцији од 90.7 мегахерца зачуо српски глас.

„'Ово су таласи Радио Грачанице'. У једној малој просторији у овом Дому културе захваљујући једном броју људи који су свој рад желели да наставе, прекида се тишина и настаје радијски програм, те 1999. године без основних услова за рад препуштени сами себи“, рекао је он.

Данас, како истиче Јевтић, када се присети тешког почетка рада овом медија, каже да су ти проблеми изгледали нерешиви.

„Одговорност коју смо сви ми преузели његовим оснивањем, дала нам је снагу да наставимо са радом и боримо се да опстанемо. Ми нисмо у тим тешким временима били само радио који преноси информације, већ смо живели и дисали са нашим слушаоцима, са нашим народом“, истакао је он и нагласио да их потешкоће нису сломиле, већ дале наду и веру да наставе даље.

Градоначелница Грачанице Љиљана Шубарић рекла је да Радио Грачаница сведочи свим искушењима са којима се српски народ суочава од 1999. године.

“Свима нама који смо у том периоду са зебњом чекали информације о догађајима, Радио Грачаница био је и данас је, најпоузданији извор информација. Данас, 25. година касније, видимо један савремен колектив, који са свима нама носи бреме борбе за истином и бољим животом на Kосову и Метохији", додала је Шубарић.

На свечаној академији присутни су били у прилици да погледају изложбу фотографија, припремљену у сарадњи са Галеријом уметности Приштина и Домом културе Грачаница, насталих у протеклих 25 година рада ове медијске куће. Фотографије су сведочанства богатог радног искуства запослених, као и бурних и изазовних тренутака живота на Kосову и Метохији, те интимних тренутака.

Програм Радио Грачанице је проширен када је отворена Телевизија Грачаница, да би касније програмски садржај почели да презентују на сајту rtg.rs, те на друштвеним мрежама и YouTube каналу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси