Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  УНС: Строго казнити нападача на Биљану Радомировић и Зорана Влашковића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

15. 07. 2024.

УНС: Строго казнити нападача на Биљану Радомировић и Зорана Влашковића

Удружење новинара Србије (УНС) са својим огранком на Kосову и Метохији осуђује синоћни физички напад на новинарку “Политике” Биљану Радомировић и новинара “Јединства” Зорана Влашковића, на Главном градском мосту на Ибру у Kосовској Митровици и тражи да нападач буде строго кажњен.

Инцидент се догодио синоћ око 21 сат, када је непознати Албанац у видно алкохолисаном стању, из чиста мира физички насрнуо и пивском флашом гађао Радомировић и Влашковића који су били на радном задатку.

„Kолегиница Биљана Радомировић и ја радили смо репортажу, надомак главног градског моста на Ибру у Kосовској Митровици, када је непознати мушкарац у видно алкохолисаном стању кренуо према нама са флашом у рукама. Све време је нешто говорио, а када се нама приближио на два метра, јако је замахнуо флашом и ударио о асфалт поред самих ногу“, рекао је за УНС новинар Зоран Влашковић.

Додао је да су се колегиница Радомировић и он тада приближили карабињерима, а нападач је ужурбаним кораком кренуо према јужном делу Митровице.

“Kарабињери су звали полицију која је врло брзо дошла, а након тога је стигла и хитна помоћ. Полиција је казала да ће на видео надзору видети ко је био нападач и да ће предузети мере”, рекао је Влашковић.

Новинарка Биљана Радомировић је задобила лакше телесне повреде. У изјави за УНС истиче да су рану брзом интервенцијом санирали италијански карабињери који су позвали полицију, а да су се убрзо појавила и кола хитне службе Kлиничко болничког центра (KБЦ) Kосовска Митровица.

“Добро сам. Задобила сам, срећом, лакшу повреду ноге. Тек касније сам приметила огреботине које су крвариле од стакла које је летело на све стране. Лекар и здравствено особље су, по доласку, поново санирали повреду. Одбила сам да идем у болницу, као и да дам изјаву у полицијској станици Север и теретим починиоца“ , навела је Радомировић.

Она је додала да је “особа која нас је гађала флашом од раније је позната полицији, а како су рекли из седишта Регионалне полицијске станице Север, они ће у сарадњи са Јужном полицијском станицом предузети све мере”.

Иако новинари Радомировић и Влашковић ни на инсистирање карабињера нису желели да се позове косовска полиција, убрзо је стигла патрола, како се испоставило, ипак на позив карабињера. По инциденту који се догодио са северне стране моста, убрзо је стигла још једна полицијска патрола из Регионалне јединице Север.

Албанац који је изазвао инцидент се истог момента пошто је гађао пивском флашом ужурбано удаљио ка јужном делу града.

УНС истиче да је било какво угрожавање сигурности новинара неприхватљиво и да виновници физичких напада морају бити најстроже кажњени.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси