Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  Анђелко Утјешановић: Да ми је забрањено да уђем на КиМ доказују и одбијеница и мејл који је стигао цркви
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

04. 01. 2024.

Аутор: A. Ничић Извор: УНС

Анђелко Утјешановић: Да ми је забрањено да уђем на КиМ доказују и одбијеница и мејл који је стигао цркви

Новинар Танјуга Анђелко Утјешановић каже за сајт Удружења новинара Србије (УНС) да су нетачне тврдње косовске полиције да му је дозвољен улазак на Косово и Метохију, а да то доказују и одбијеница и имејл Владе у Приштини, упућен Српској Православној Цркви, у коме се наводи да му је забрањен улазак на КиМ.

Делегација је, како додаје, информацију да му није дозвољен улазак добила десетак минута пред долазак на административни прелаз Мердаре.

„Десетак минута пре него што је требало да стигнемо на Мердаре, црква је добила имејл од Владе у Приштини у коме се наводи да мени није дозвољен улазак на Косово и Метохију, а та информација дошла је и до делегације. Иако су ми пренели информацију, хтео сам да одем до прелаза и пробам да уђем“, рекао је Утјешановић за УНС.

Када је стигао на прелаз, како каже, дали су му одбијеницу у којој не пише због чега му је забрањен улазак на КиМ.  

„Кад су ме вратили и тражили ми да изађем из аутомобила, тражио сам да ми објасне због чега не могу да уђем. Питали су ме да ли ми је потребан папир који то потврђује. Рекао сам да ми дају да бих видео које је образложење. Он је отишао до кућице на административном прелазу и донео одбијеницу. У одбијеници није наведено због чега ми није дозвољен улазак на КиМ“, каже за УНС Утјешановић.

Забрану види као вид провокације и покушај да се обележавање Божића у Пећкој патријаршији спусти на нижи медијски ниво.

„Хтели су да утишају посету патријарха јер су знали да ће то бити једна од централних тема. Ми смо били једина медијска екипа која је била део делегације, а они су желели да што мање информација дође до јавности у централној Србији. Да су мене пустили, слао бих информације из минута у минут агенцији, а Танјуг би те информације дистрибуирао широм остатка Србије“, каже Утјешановић.

Он истиче да не види логичан разлог за забрану уласка јер се није упутио на КиМ да извештава о сукобу већ о обележавању Божића.

„За мене је била велика част да одем у Пећку патријаршију и извештавам са таквог догађаја. Тамо није било никаквих тензија или конфликта. Ишао сам да извештавам о Божићу заједно са делегацијом Српске Православне Цркве“, додао је.

Утјешановић каже да је небројено пута извештавао са Косова и Метохије и да никада није било проблема.

„Углавном сам извештавао са севера КиМ, али сам ишао и у енклаве. Никада није било проблема. Никада никакав прекршај нисам направио нигде, не само на КиМ. Највише бих волео да јаве да је у питању био неспоразум. Волео бих да сада могу да одем да се придружим. Данас бих кренуо“, додаје он.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси