Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  Генерални директор Радио-телевизије Косова Шкумбин Ахметџекај – Тврдишић суспендован због сумње на пропусте
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

09. 10. 2023.

Аутор: Јелена Марковић Извор: УНС

Генерални директор Радио-телевизије Косова Шкумбин Ахметџекај – Тврдишић суспендован због сумње на пропусте

Више од недељу дана од суспензије директора РТК2 (канала на српском језику) Жељка Тврдишића, генерални директор Радио-телевизије Косова (РТК) Шкумбин Ахметџекај каже за УНС да је ова „мера привремена и да ће након што добије службени извештај унутрашње комисије знати да ли је било кршења стандарда“.

Ахметџекај, у писаном одговору достављеном УНС-у, напомиње да "они као јавни медиј треба да буду пажљиви при извештавању на сваком језику, јер се у време тензија могу подстаћи нетолеранција и неспоразуми међу заједницама".

„Извештавање које је изазвало пометњу је имало дискутабилну и кажњиву терминологију по мишљењу Независне комисије за медије, што је подстакло професионалну дебату“, објашњава Ахметџекај.

Ипак, на питање УНС-а због чега је конкретно Тврдишић суспендован и шта је било спорно у његовом раду када је предложио његову суспензију, нисмо добили одговор.

УНС је од генералног директора РТК затражио и текст одлуке о суспензији Жељка Тврдишића, на шта је он одговорио да је "одлуку донео Борд РТК, а не он".

Ахметџекај каже да је током 20 месеци сарадње, "могао да закључи да је са Тврдишићем имао професионалну сарадњу".

„Господин Тврдишић је доказао да је професионалан и посвећен. Међутим, када се сумња у пропусте, њих треба адресирати“, истакао је генерални директор РТК Шкумбин Ахметџекај.

Подсетимо, у саопштењу достављеном медијима 30. септембра Управни одбор РТК је навео да је након детаљне анализе емисије Вести емитоване на РТК2, 28. септембра 2023. године, на предлог генералног директора, једногласно донео одлуку да суспендује на 30 дана директора РТК2 Жељка Тврдишића.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси