Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  Прва донација за новинарски дом у Грачаници
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

10. 03. 2023.

Аутор: Ј.М Извор: УНС

Прва донација за новинарски дом у Грачаници

Запослени и пријатељи фирме Информатика а.д. Београд, новинарке Мира Срећковић и Драгана Милосављевић, представнице редакције “Наша места” Сања Капетановић и Снежана Богић посетили су данас Друштво новинара Косова и Метохије и том приликом председнику УНС-а Живојину Ракочевићу уручили прву донацију за изградњу новинарског дома у Грачаници.

Током дводневне посете Грачаници, у пратњи генералног секретара Удружења новинара Србије (УНС) Нина Брајовића, група из Београда упознала се са знаменитостима Општине Грачаница. На крају посете обишли су и огранак УНС-а на Косову и Метохију.

 Ову прилику искористили су да се у разговору са председником Ракочевићем информишу о условима рада новинара на Косову и Метохији и плановима за изградњу новинарског дома у Грачаници. У жељи да помогну изградњу заједнички су уручили новчану помоћ.

 Новинарски дом у Грачаници требало би да буде седиште Удружења новинара Србије на Косову и место отворено за све новинаре без обзира на националност. Идеја је да Новинарски дом има и музеј српских медија са Косова, функционални студио за укључења из Грачанице са монтажном јединицом и опремом за аудио-визуелна снимања, као и клуб „Репортер“. Замисао је да новинарски дом буде самоодржив.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси