Насловна  |  Актуелно  |  Досије "Утисак недеље" (2014)  |  Рамбо неће на Б92 док не врате "Утисак"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Досије "Утисак недеље" (2014)

08. 10. 2014.

Извор: mondo.rs

Рамбо неће на Б92 док не врате "Утисак"

Популарни певач Рамбо Амадеус условио је пословну сарадњу са београдском телевизијом Б92 враћањем емисије Оље Бећковић "Утисак недеље" на њихов програм.

„Одбио сам пословну понуду са ТВ Б92, да радим серију о екологији и здравом животу. Рекао сам да можемо да разговарамо кад врате 'Утисак Недеље' у програм, иако би ми добро дошла додатна зарада. Мислим да је солидарност основ сваког цивилизованог друштва, и да без солидарности свако друштво срља у пропаст", преноси портал Bizlife.rs став Рамба Амадеуса.

Одлука менаџмента Б92 да "Утисак недеље", емисију коју 20 година уређује и води Оља Бећковић, измести са свог основног канала на кабловски, изазвала је негативне коментаре лаичке и стручне јавности у Србији.

И ауторка чувене емисије "Инсајдер", Бранкица Станковић такође је најавила раскид сарадње с Б92 ако се "Утисак" не врати у програмску шему а негодовала је и Европска федерација новинара (ЕФЈ), која је оценила да цели случај "мирише на цензуру".

Одлуком менаџмента Б92, емисија "Утисак недеље" још није почела да се емитује на националној фреквенцији ове ТВ.

Како је саопштила ова медијска кућа, ауторки је предложено да се даље емитовање настави на Инфо каналу Б92. Међутим, за разлику од Б92 која има националну фреквенцију, Инфо канал ове ТВ има само кабловску покривеност, што знатно смањује тржиште, односно гледаност емисија.

Оља Бећковић се позива на уговор који има потписан са ТВ Б92, а који важи до марта и не пристаје да потпише нови, којим би њена емисија била пребачена на кабловски канал.

Она тврди да се ради о класичној цензури, односно да емитовање емисије није одложено, како то тврди менаџмент Б92, већ о забрани, по политичком налогу, што менаџмент и власници ове медијске куће одбацују.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси