Насловна  |  Актуелно  |  Досије "Утисак недеље" (2014)  |  Б92: Утисак недеље није забрањен
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Досије "Утисак недеље" (2014)

28. 09. 2014.

Извор: Б92

Б92: Утисак недеље није забрањен

“Астонко” доо, већински власник компаније Б92 обавештава јавност да су неистините тврдње да је емисија Утисак недеље ауторке Оље Бећковић забрањена.

Компанија сматра да је свако такво и слично тумачење непостизања договора између ауторке и менадзмента телевизије о емитовању емисије неосновано И злонамерно.

Б92 дубоко уважава дугогодишњи професионални однос са ауторком Ољом Бећковић и допринос који је њена емсија дала телевизији. Имајући то у виду, подвлачимо да емисија није забрањена за емитовање и са жаљењем констатујемо да је свако даље тумачење у том правцу нетачно. 

И даље чврсто верујемо да би Утисак недеље био најјачи развојни потенцијал Б92 инфо и стога не видимо разлог за теорије завере, а нарочито не ако се има у виду да се ради о пословном предлогу који, како претпостављамо, није испунио очекивања ауторке. 

Такође, подсећамо да је Б92 приватна компанија која доноси одлуке руковођења искључиво пословним разлозима и да за своје одлуке одговара својим акционарима. 

Према стратегији развоја, Б92 наставља да следи пут развоја у телевизију забавног карактера, док Б92 инфо прераста у снажну кабловску телевизију са 24-орочасовним информативно-документарним програмом домаће и стране продукције. 

У светлу ових промена, менаџмент Б92 је са великим ентузијазмом понудио Ољи Бећковић и продукцијској кући “Мрежа” могућност да се емисија Утисак недеље емитује и прошири на редизајнираном кабловском каналу. 

Додатно, Ољи Бећковић је понуђено да има већу улогу у развоју канала кроз значајан уреднички ангажман на телевизији. Прелазак емисије на Б92 инфо је био планиран за почетак новембра када почиње са радом потпуно нов студио. 

Ољи Бећковић је понуђено да до тада настави са емитовањем емисије на терестријалном каналу Б92. Нажалост, продукцијска кућа Мрежа и ауторка одбили су ову понуду из разлога који нису познати Б92. 

Б92 ће благовремено информисати гледаоце и јавност о даљем току процеса реструктуирања канала Б92 и Б92 инфо.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси