Насловна  |  Актуелно  |  Досије "Утисак недеље" (2014)  |  Новинари осудили забрану „Утиска"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Досије "Утисак недеље" (2014)

28. 09. 2014.

Извор: Дневник

Новинари осудили забрану „Утиска"

Професионално удружење новинара Србије и Синдикат новинара Србије осудили су "забрану емитовања Утиска недеље" и придружили се позиву колега да се у недељу у 21 сат окупе испред РТВ Б92 у знак подршке ауторки емисије Ољи Бећковић.

По оцени Независног удружења новинара Србије, "нарочито забрињава чињеница да је ауторка Оља Бећковић рекла да је емисија укунута под политичким притиском".

НУНС је позвао све који сматрају да је ширење, а не сужавање простора за јавну критику, од одлучујућег значаја за слободу јавне речи и јачање демократског друштва, да се успротиве таквим тенденцијама. Главни и одговорни уредник информативног програма Б92 Веран Матић саопштио је да је позвао Борд директора, да се одмах нађе решење како би "Утисак недеље" био на програму Б92 већ идуће недеље.


Реаговао је и председник Извршног одбора СПС Бранко Ружић,оценивши да „политичари имају обавезу да стану у одбрану принципа, владавине права, новинарских слобода, изражавања различитости у ставовима и мишљењима и афирмацију демократских и европских вредности.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси