Насловна  |  Актуелно  |  Досије "Утисак недеље" (2014)  |  Оља и „Утисак“ се селе са Б92
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Досије "Утисак недеље" (2014)

15. 09. 2014.

Аутор: Миљана Лесковац Марјановић Извор: Блиц

Оља и „Утисак“ се селе са Б92

Најдуговечнији ТВ политички токшоу “Утисак недеље” ауторке Оље Бећковић највероватније се више неће емитовати на Телевизији Б92. А може се догодити и да се ова емисија више и не емитује, сазнаје “Блиц”. Проблем са “Утиском недеље” настао је када је пословодство медијске куће Б92 предложило Ољи Бећковић да своју емисију са националне фреквенције Б92 премести на Б92 инфо, кабловски канал који покрива око 60 одсто Србије.

Пословодство Телевизије Б92 жели да направи забавну и, пре свега, комерцијалну телевизију. Ако смо одлучили да направимо ријалити шоу са Ђоганијем, ако имамо „Булевар“ и ако ћемо увести још неколико забавних емисија, онда се “Утисак недеље” не уклапа у овај профил програма каже за “Блиц” саговорник са Б92 који је инсистирао на анонимности.

Међутим, жеља ове медијске куће је да од канала Б92 инфо направи прави њуз канал, са политичким емисијама, „Инсајдером“ и осталим садржајима по којима је Б92 свих ових година био препознатљив. И зато су одлучили да понуде да се „Утисак“ пребаци на кабловски канал Б92 инфо.

Томе се противе и ауторка Оља Бећковић, али и главни и одговорни уредник информативног програма Б92 Веран Матић.

Они сматрају да је прелазак на кабловски канал “деградација 'Утиска недеље'”, што је неприхватљиво.

Сазнајемо и да се разговара о могућности да Б92 од програмске групе „Мрежа“ откупи права на овај телевизијски формат. Преговори Б92 са Ољом Бећковић и њеним правним тимом биће настављени у уторак, када се очекује да буде донета коначна одлука о судбини “Утиска недеље”.

Веран Матић није одговарао на упорне позиве редакције “Блица”.

С друге стране, Оља Бећковић нам је обећала да ће у “уторак или среду врло радо одговорити на сва питања” о „Утиску“.

А најзанимљивије је било разговарати са Бебом Драгић, директорком корпоративних комуникација Б92, која је на сва наша сазнања одговарала да “нема никаквих проблема са ‚Утиском недеље', да се није одустало од емисије, да се тражи термин“, уз тврдњу да „Утисак недеље“ креће крајем септембра или почетком октобра.

„Утисак недеље“, политичка историја Србије

Први “Утисак недеље” емитован у октобру 1991. на ТВ Студио Б Оља Бећковић 1996. напушта Студио Б и отад ради за продукцијску кућу „Мрежа” “Утисак недеље“ од 2002. године прелази на Б92. Највећу гледаност имао 22. јануара 2006. када је Богољуба Карића, Влајка Сенића и Драгана Шутановца гледало 843.000 људи. Последња емисија, засад, одржана 29. јуна 2014. када је гост био Владимир Беба Поповић.

Зоран Кесић креће и без „Утиска“

За разлику од “Утиска недеље”, сигурно је да 21. Септембра од 23 сата креће нова сезона “24 минута” аутора Зорана Кесића. Овај телевизијски комичар није крио изненађење када је чуо за проблеме са емитовањем “Утиска недеље”, поготову што свака његова емисија почиње позивом Ољи Бећковић.

Коментари (7)

Остави коментар
уто

16.09.

2014.

Ђорђе Милинћић [нерегистровани] у 20:01

Re: Било би идеално у земљи чуда!

Ваљда је поента у томе да у сваком човеку нађемо и тражимо зрно доброг. У човеку да, али не и у политичару, јер су они продали своју душу зарад неких других циљева и интереса. Каква год била Оља и дрска и безобразна и арогантна, мишљења сам да је све ове године успевала, више или мање, да код многих политичара разголи ону "мрљаву" страну. Мислим да је само радила свој посао најбоље што зна. Што се мог личног утиска тиче, Хваала јој на дивној емисији са Ведраном Рудан, а врхунац слободе медија и демократије у "земљи чуда" (извињавам се Радио Београду и ауторки истоимене емисије што употребих њихов назив) био би када би Утисак гледали на РТС-у у ударном термину!

Одговори
уто

16.09.

2014.

ZOKISMEDEREVAC [нерегистровани] у 15:10

Ko cacka mecku...!!!

Srbija je mala bara...sigurno je povukla nekog krokodila za rep...???..ili ga je nagazila dobro...???...Pitanje je u mutnoj bari kojeg krokodila je dirnula u živac...???

Одговори
уто

16.09.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 02:21

Sloba je, ipak, bio pametniji

Ovo liči na slučaj Feketić i pokušaj cenzure interneta. Sloba je bio malo pametniji, ali se radujem da će ovo možda podstaći anesteziran narod na razmišljanje i akciju. Naši životi ne pripadaju njima!

Одговори
уто

16.09.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 02:19

kada će početi streljanje na ulicama?

Očekujem da je streljanje građana na ulicama sledeći korak. Posle ukidanja pristupa informacijama, cenzurisanja medija i pranja mozgova nebuloznim izjavama, vlast sada može komotno da strelja narod po ulicama. Manje ne očekujem.
A ovim carevima što nisu izašli na glasanje: tražili ste, sada možete umreti!
Ovi što su za SNS glasali su i tako prošli proces lobotomije, pa se toj publici ne vredi obraćati.

Одговори
пон

15.09.

2014.

Rakaminanonymous [нерегистровани] у 21:24

Pretotentnost i cinizam

Konačno je bilo vreme da se prepotentnoj i nadasve ciničnoj Olji Bećković, onemogući da svojim neprimerenim i drskim ponašanjem prema gostima "Utiska" i gledaocima, iritira brojni TV auditorijum.

Одговори
пон

15.09.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 16:02

OČEKIVANO!

Očekivan je "odlazak u penziju" pomenute emisije zbog toga što više nema šta da kaže. Voditeljka je sve vreme bivstvovanja na ekranu podržavala isključivo jednu polit. stranu koje odavno nema i ne znam ko bi ubuduće bio njena žrtva u ovo za ceo svet čudnom i, u isto vreme, teškom vremenu. Ne može se bez prestanka navijati, biti uz miljenike i na tuđ račun - đavo uvek ispostavi cenu. Olja je dugogodišnji "ponavljač", ispričana priča, od njenih nastojanja niko nema koristi. Naročito ne stranke za koje je naprosto ginula. Sad plaća ceh u kome je zdušno učestvovala. Jedan smenjeni TV direktor je iskreno rekao da ga je politika dovela i odnela. Tako je i sa Bećkovićkom. Nema ljutiš, ali ostaje nauk svim novinarima.

Одговори
пон

15.09.

2014.

Jagodinski Žižak [нерегистровани] у 15:21

KOGA SU ZMIJE UJEDALE...!?

Nezavisno od toga da li su bile moje omiljene emisije ili ne,Olja,Serapa...,počinje da me zabrinjava,onako,iz čista mira,nije li,možda,sve ovo što se poslednji dana i nedelja događa i što će se još izdogađati u medijskom podneblju Srbije,sve to,ustvari,posledica " pripremnih radova " medijskih moćnika uoči aktiviranja i sprovođenja Zakona o informisanju i medijima.
Šta znam.Voleo bih da grešim.Tek, Strah je,bilo opravdan ili neopravdan,opasna ljudska boljka.
A kako li je tek novinarima?!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси