Насловна  |  Актуелно  |  ДНВ-УНС  |  Позив на УНС-ову трибину о поштовању етичких стандарда на друштвеним мрежама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНВ-УНС

03. 10. 2018.

Извор: УНС

Позив на УНС-ову трибину о поштовању етичких стандарда на друштвеним мрежама

Удружење новинара Србије (УНС) са својим огранком Друштвом новинара Војводине (ДНВ-УНС) позива новинаре и уреднике, студенте новинарства и ширу јавност на трибину о поштовању етичких стандарда новинара и медија на друштвеним мрежама.

Трибина ће бити одржана 16. октобра, с почетком у 12 сати, у Културном центру Новог Сада, Католичка порта 5.

У фокусу ће бити важност поштовања етичких стандарда не само у медијима, већ и на профилима/презентацијама медија и новинара на друштвеним мрежама. 

На трибини ће бити дискутовано о значају и начинима управљања налозима на друштвеним мрежама, значају поштовања ауторства, тачности, спречавања говора мржње, али и о могућностима за придобијање читалаца и промоцију медијског садржаја.

На трибини ће говорити веб уредник "Дневника онлајн" и блогер Александар Грубеша, главни и одговорни уредник Редакције Мултимедијалног програма WEB Радио-телевизије Војводине Ладислав Лазић, главни и одговорни уредник „Медијске куће 021“ Слободан Крајновић, уредник сајта дневног листа "Данас" Бојан Цвејић и уредница УНС-овог сајта „UNS online“ Кристина Ковач, након чега је планирана дебата.

Заинтересовани за трибину могу се пријавити до 12. октобра 2018. на мејл vesna.masalovic@uns.rs.

Реализацију скупа подржао је Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, који је доделио средства.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси