Насловна  |  Актуелно  |  ДНВ-УНС  |  УНС-ДНВ организује радионице: "Пиши, снимај и монтирај за веб. Буди веб новинар"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНВ-УНС

08. 10. 2024.

Извор: ДНВ-УНС

УНС-ДНВ организује радионице: "Пиши, снимај и монтирај за веб. Буди веб новинар"

Уколико желите да унапредите свој рад у онлајн медијима, да стекнете специфична знања и вештине за снимање, монтирање мобилним уређајима и писање за веб, пријавите се за радионице које ће бити одржане 17. и 24. октобра у простору УНС-ДНВ (Булевар Михајла Пупина 6/3, Нови Сад), са почетком у 16 часова.

На предавању 17. октобра Лазар Дрецун из продукције Видеографија помоћи ће учесницима да савладају основе снимања мобилним уређајима, када су у питању кадрирање, снимање звука, основне поставке светла и стримовање. Веб уредник на порталу dnevnik.rs, који је некада водио и блог “Смисао друштвене лоботомије”, Александар Грубеша, помоћи ће полазницима да усаврше писање за веб, указивањем на разлике у писању за принт и онлајн медије.

Предавања одржана 24. октобра биће прилика савладавање технике креирања крaтких видео форми (еxplainers и self-authored video) за различите интернет платформе. Томе ће учеснике подучавати новинарка сарадница BBC news на српском Катарина Стевановић.

Владимир Бијелић, уредник ревијалних издања и менаџер друштвених мрежа листа Дневник, указаће учесницима на то како се користе алати и апликације за припрему и обраду фотографија, видео снимака и текстуалног садржаја.

Молимо вас да своје присуство потврдите на мејл адреси uns.dnv@gmail.com и наведете име и презиме и број телефона.

____________________________________________________________

Радионица се реализује у оквиру пројекта ,,Пиши, снимај и монтирај за веб. Буди веб новинар“ који се суфинансира из буџета Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари (1)

Остави коментар
суб

12.10.

2024.

Veka [нерегистровани] у 16:47

Komentar na vest

Zašto takve radionice nema u Beogradu već samo u Novom Sadu?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси