Насловна  |  Актуелно  |  ДНВ-УНС  |  УНС-ДНВ вас позива на разговор о медијском извештавању о особама са хендикепом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНВ-УНС

19. 06. 2024.

Извор: УНС

УНС-ДНВ вас позива на разговор о медијском извештавању о особама са хендикепом

Удружење новинара Србије–Друштво новинара Војводине (УНС-ДНВ) организује данас, 19. јуна, у 16 сати у просторијама УНС-ДНВ-а у Новом Саду (Булевар Михајла Пупина 6/III) разговор посвећен извештавању о особама са хендикепом.

Особе с хендикепом суочавају се с бројним проблемима и стереотипима у свакодневном животу, а чести сензационалистички наслови само продубљују предрасуде о њима.

На скупу ће бити речи како новинари могу допринети инклузији особа које су у ризику од социјалне искључености и биће представљен Приручник за извештавање о особама са хендикепом, Академске инклузивне асоцијације и Удружења новинара Србије.

Приручник је усклађен је са Кодексом новинара Србије, Законом информисању и медијима, као и Законом о забрани дискриминације и садржи корисне препоруке које ће новинарима и медијским радницима помоћи у решавању недоумица у опхођењу према особама са хендикепом.

На скупу ће бити речи и о улози медијске фотографије у извештавању о особама са хендикепом, а биће приказане фотографије на којима су особе са хендикепом у реалним ситуацијама и пред видљивим баријерама.

Говорници:

Катарина Томовић, аутор Приручника за извештавање о особама са хендикепом

Марија Ердељи, фотографкиња

Слађана Димитријевић, новинар

Модератор: Предраг Рава, новинар и социолог

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси