Насловна  |  Актуелно  |  ДНВ-УНС  |  Радионице „Како етички извештавати о жртвама насиља“ : Тираж не треба бити важнији од емпатије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНВ-УНС

26. 10. 2023.

Аутор: А. М Извор: ДНВ-УНС

Радионице „Како етички извештавати о жртвама насиља“ : Тираж не треба бити важнији од емпатије

Новинари су свесни да имају важну улогу у извештавању о насиљу, али се и поред последица непрофесионалног извештавања, због тиража окрећу сензационализму, занемарујући основне новинарске постулате, закључили су стручњаци који су говорили на радионицама које је Друштво новинара Војводине, огранак Удружења новинара Србије (ДНВ-УНС) организовало у оквиру пројекта „Како етички извештавати о жртвама насиља“.

„Када видим да новинар објави неки сензационалистички текст о насиљу, осетим тугу зато што знам да је тако поново повређена жртва. Тада имам потребу да своја знања и искуства поделим са новинарем који је писао текст, јер можда и он има потребу за подршком и неким новим знањима како би адекватно извештавао о насиљу у породици“, рекла је психолошкиња и руководитељка Сигурне женске куће Нада Падејски.

Целу радионицу о извештавању о жртвама насиља можете погледати у видеу испод.

Видео: ДНВ-УНС

Коментари (1)

Остави коментар
суб

28.10.

2023.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 20:52

Нестанак

Сорошова пропаганда је лансирала тезу да је породица најопасније место за жену. Сада ће од његових организација кренути теза да је школа најопасније место за децу. Закључак: жене, немојте да рађате децу. Нестаните као народ. Србима ионако није место у „златној милијарди“. И не само Србима... Премијер Орбан се супротставио. И не само он. Шта ће бити са нама, зависи само од нас. Углавном...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси