Насловна  |  Актуелно  |  ДНВ-УНС  |  Пријавите се за радионице УНС-ДНВ-а „Како етички извештавати о жртвама насиља“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНВ-УНС

20. 09. 2023.

Извор: УНС

Пријавите се за радионице УНС-ДНВ-а „Како етички извештавати о жртвама насиља“

Удружење новинара Србије (УНС) са својим огранком Друштвом новинара Војводине (УНС-ДНВ) позива колегинице и колеге на радионице из циклуса „Како етички извештавати о жртвама насиља” које ће у наредном периоду бити одржане у Новом Саду.

Како објективно, несензационалистички и поштујући етички кодекс извештавати о жртвама насиља, као и који су примери добрих и лоших пракси, теме су едукативних радионица које ће држати колеге новинари са искуством у овој области,  стручњаци који се баве превенцијом насиља и раде са жртвама, као и представници институција.

Радионице ће бити одржаване суботом од 10 сати у конференцијској сали СПЕНС-а, на адреси Сутјеска 2. Молимо заинтересоване колеге да се пријаве на мејл: uns.dnv@gmail.com.

Датуми радионица и стручна лица која ће их водити:

23.9. Нада Падејски, руководитељка Сигурне женске куће, говориће о насиљу у породици.

30.9. Биљана Кикић Грујић, криминолог и чланица Координационог тела за борбу против насиља у школама, говориће о насиљу на интернету и вршњачком насиљу.

7.10. Катарина Крајновић из Покрајинског завода за равноправност полова, говориће о значају институција у извештавању о насиљу и неравноправном положају жена у друштву.

14.10. Миљан Витомировић, новинар и коаутор докумемтарног серијала "Балкан маркет", говориће о техникама разговора са жртвама трговине људима и заштити приватности.

Прве две радионице ће бити уживо емитоване на Јутјуб каналу Удружења новинара Србије.

Сврха пројекта је унапређење квалитета јавног информисања кроз обуку новинара за професионално извештавање о жртвама породичног и вршњачког насиља, жртвама трговине људима и сексуалне експлоатације, као и жртвама насиља у новим медијима и на друштвеним мрежама. Незаобилазна тема је и етика у новинарству, као и законодавни оквири у којима се крећу слобода медија и заштита приватности и права грађана.

__________________________________________________________________

Радионица се реализује у оквиру пројекта "Како етички извештавати о жртвама насиља" који се суфинансира из буџета Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси