Насловна  |  Актуелно  |  ДНВ-УНС  |  УНС-ДНВ позива новинаре на радионицу: ,,Улога медија у заштити младих од ризичног понашања на интернету“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНВ-УНС

30. 09. 2022.

Аутор: П.Р. Извор: УНС/ДНВ

УНС-ДНВ позива новинаре на радионицу: ,,Улога медија у заштити младих од ризичног понашања на интернету“

Удружење новинара Србије – Друштво новинара Војводине позива новинаре и студенте новинарства на радионицу о професионалним стандардима у извештавању о последицама ризичног понашања младих на интернету, која ће бити одржана 11. октобра у у 17 часова у књижари „Bulevar Books“ Булевар Михајла Пупина бр. 8, Нови Сад.

Ризично понашање на интернету карактерише све већи број младих. Реч је углавном о дељењу личних података  на друштвеним мрежама и контактима преко интернета, а касније и уживо са непознатим особама, преузимању небезбедног дигиталног материјала и слично. Изложени су штетном и непримереном садржају и у дигиталним и штампаним медијима, као што су: говор мржње, стереотипи, порнографски садржаји, дигитално насиље и дезинформације.

Шта све спада у ризично понашање младих на интернету и како га спречити, како медији извештавају о дигиталном насиљу и какве су последице сензационалистичких објава у медијима само су нека од питања на која ће одговор дати учесници радионице.

Искусни новинари, психолог и правник анализираће интернет садржаје који могу да проузрокују насиље, а представиће и досадашње примере добре и лоше праксе медијског извештавања.

На радионици ће говорити новинарка агенције Frans-Pres Марион Даутри, новинарка РТВ Невена Вртулек и психолошкиња у Пољопривредној школи са домом ученика Футог Катарина Штерлеман. 

Присуство на радионици је бесплатно, али је неопходна пријава на адреси: uns.dnv@gmail.com у  којој наведете име и презиме, број телефона и редакцију. Број учесника је ограничен.

Радионица је суфинансирана од стране Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе верским заједницама. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси