Насловна  |  Актуелно  |  Акција УНС-а и Курира за израду статуа херојима  |  Израдимо споменик српским јунацима на Виду: Чајетина се одужила славним Златиборцима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Акција УНС-а и Курира за израду статуа херојима

11. 11. 2016.

Аутор: Е. К. Извор: www.kurir.rs, Фонет

Израдимо споменик српским јунацима на Виду: Чајетина се одужила славним Златиборцима

Општина Чајетина донирала је 500.000 динара за израду бронзаних статута српских војника, чиме помаже завршетак маузолеја на острву Видо.

Чајетина је прва општина која је финансијски подржала акцију Курира и Удружења новинара Србије (УНС).

Готово да нема породице са Златибора, као уосталом и из целе Србије, која није дала ратнике у Првом светском рату, а више од милион Срба положило је свој живот за слободу коју ми данас уживамо. У славу наших предака који почивају у спомен-костурници на Виду и у плавој гробници, али и свих оних Златибораца, свих Срба који су своје кости оставили по врлетима Црне Горе и Албаније, у Скадру, Фијери, Драчу и другим местима на путу страдања и наде на који су кренули у зиму 1915, општина Чајетина помаже завршетак маузолеја - каже Милан Стаматовић, председник општине Чајетина.

Он напомиње да је донација за спомен-костурницу најмање што ова општина са обронака Златибора може да учини како би јунаци Великог рата коначно имали маузолеј какав заслужују и како га је и пројектовао чувени Николај Краснов још 1936.

- У години када обележавамо велики јубилеј - век од искрцавања српске државе, војске и избеглица на Крф, драго нам је што су Курир и УНС покренули акцију којом нам дају могућност да се одужимо славним прецима - наглашава Стаматовић.

Челник Чајетине истиче и да је та општина побратимљена са крфском општином Лефкими управо и зато што Златиборци цене несебичну помоћ грчког народа, који се нашао Србима у једном од најтежих тренутака у њиховој историји и помогао да српска војска опорављена и окрепљена са Крфа крене у коначну победу и ослобођење отаџбине.

Донације

На овај начин можете уплатити помоЋ

Рачуни у UniCredit банци:

динарски: 170-0030003646031-73

девизни: РС35170003000364603076

Прималац: Удружење новинара Србије, Ресавска 28, Београд

Сврха плаћања: донација за израду бронзаних статуа за маузолеј на острву Видо

СМС: Укуцајте 180 и пошаљите на 3030 (цена 100 динара, ПДВ се не наплаћује); за Швајцарску укуцајте хуман 180 и пошаљите на 455 (цена 10 CHF)

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси