Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Нинус Несторовић златни афористичар
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

24. 02. 2020.

Извор: УНС

Нинус Несторовић златни афористичар

Најбољи афористичар на 21. Међународном фестивалу афоризма и карикатуре – Струмица 2020. је Нинус Несторовић. За фестивал хумора и сатире који је организован у Северној Македонији радови су слати под шифром, а уз Несторовића награђеног „златном плакетом“ Србију је афоризмима представио и Александар Чотрић који је освојио „сребрну плакету“. Трећи је био Валентин Димитров из Бугарске.

„Ма, каква проституција!? Једва смо и криминал легализовали!“

„Чим је приметио да се народ заљубио у њега, вођа га је одмах одвео у мрак.“

То су само неки од Несторовићевих афоризама које је 18. фебруара наградио македонски жири којим је председавао Никола Ангелкоски, а чланови су били: Ацо Георгиев, Александар Филев, Ристо Филчевски и Иван Јовев.

Дипломе за афоризме припале су: Владиславу Влаховићу (Црна Гора), Миладину Берићу (Република Српска – БиХ) и Свети Стоменову (Македонија), а специјалну награду добио је Атанас Крлевски (Македонија).

За најбољег карикатуристу Фестивала проглашен је Бразилац Ерико Жингуеира Аурес. „Сребрна плакета“ у категорији карикатуре припала је Иваилу Цветковом из Бугарске, а бронзана Мирославу Георгиевском из Македоније.

Дипломе за карикатуре добили су: Хенрик Цебула (Пољска), Ердоган Басол (Турска), Ратко Маричић (Хрватска), Константин Казанчев (Украјина) и Георги Мајоренко (Украјина), а специјалну награду добио је Блаже Докулевски (Македонија). 

Златном афористичару са овог фестивала Нинусу Несторовићу крајем прошле недеље изашла је нова књига афоризама „Боже, упрости нам“ у издању новосадског Прометеја.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси