Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Кад проради “ култура “
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

05. 08. 2009.

Кад проради “ култура “


Да је новинарска професија пуна изненађења лепих, често и ружних, сазнајемо сваког дана. Та изненађења најчешће приређују политичари. Истина, последњих година све више је ових других, често и за неповеровати. Али, као неко ко годинама једе новинарски хлеб, и ко је навикао и на лепе и на ружне поступке политичара према новинарима није ме посебно изненадила и бесна паљба прибојског политичара, који по функцији представља општину Прибој. Али, пошто сам обављала свој посао који подлеже суду јавности, мислим да је потребно да се и ово зна. У питању је заменик председника општине Прибој господин Драгомир Минић .

А прича тече овако. Позивам директора Спортског центра, у чијем газдовању је и новоотворени комплекс базена у Новом Прибоју, господина Миша Јечменицу, да добијем информацију да ли су тачне приче које круже по граду да су у понедељак 3. августа неки купачи, како се прича, добили батине на базену. Господин директор Јечменица врло коректно каже да је било неких проблема, да је све пријављено полицији. Међутим, не лези враже. Ко се то усудио да тако нешто пита. И расплет тек почиње. Мобилни телефон узима заменик председника општине господин Минић и салва псовки почиње. Уз речи шта хоћеш, уз псовање мајке, терање у…, уз претње да ће он затворити Радио Лим и још доста епитета из познатог вокабулара, за који веровах (наивно) да је код политичара већ заборављен, дођоше до изражаја. А кроз све то стиже и да каже што не пишете о тучама по кафићима.

И нормално и не стигох да одговорим, а и да стигох нисам сигурна да бих знала код кога је тренутно телефон. Да ли код директора или код политичара .

Елем, култура, образовање(Гиманзија завршена за 7 година , ванредно ) и моћ понајвише дођоше до изражаја овог прибојског политичара. Нити ме је страх због претњи, нити хоћу да се жалим, али све ово сам драге колеге желела да поделим са Вама, јер верујем да и многи од Вас наилазе на сличне проблеме на послу.

Јер, одакле господин заменик прима плату? Па из буџета. А одакле тај новац? Па од пореских обвезника Прибоја. Дакле, обавезан је да да информацију, а ако баш неће или из било којих разлога не може, бар би требало да своје нерве смири. Јер је јавна личност. Па, њега нисам ни желела ништа да питам нити сам га звала, него његовог партијског друга коме је он помогао да дође до места директора .
И претпостављам да ће нове претње и псовке уследити. Или можда неће. Видећемо.

А све ово се догодило, и све ово вам је испричала главни и одговорни уредник Радио Лима Даница Гудурић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси