Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Промоција књиге ,,Учење вештина комуникације – водич за учење новинарске професије“ у недељу, 20. октобра, на Међународном сајму књига
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

18. 10. 2024.

Извор: УНС

Промоција књиге ,,Учење вештина комуникације – водич за учење новинарске професије“ у недељу, 20. октобра, на Међународном сајму књига

Промоција књиге "Учење вештина комуникације – водич за учење новинарске професије", одговорног уредника недељника „Либертатеа“, заменика директора НИУ "Либертатеа" и члана УНС-а Валентина Мика, биће одржана за време Међународног сајма књига у Београду 20. октобра, са почетком у 12 часова. Промоција ће бити одржана у Хали 4 Београдског сајма, на штанду Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине.

Овај водич је, како наводи Мик, осмишљен са циљем да пружи приступачан и свеобухватан увод у свет новинарства, нудећи читаоцима неопходна знања и упутства за развој новинарских вештина.

Валентин Мик у својој књизи истиче да новинарство није само скуп техника и правила, већ професија чији је основни задатак истинито извештавање, промовисање одговорности и подстицање транспарентности у друштву.

Књига обухвата широку лепезу погледа на новинарство - од етике и професионалне одговорности, до техника прикупљања информација и начина на који се новинарство прилагодило дигиталној ери.

Један од кључних аспеката књиге је истицање значаја новинарства у очувању и промоцији културне и језичке разноликости, посебно у мултикултуралним срединама попут Баната, где је аутор и сам активан.

Значајан аспект књиге је, додаје Мик, значај критичког размишљања и процене извора информација, што је, како каже, од пресудног значаја у данашњем времену када су лажне вести и дезинформације све присутније.

Издавач књиге је НИУ „Либертатеа“ из Панчева.

На истом штанду, у ово време, биће промовисана и књига Маријане Стратулат и Гордане Влајић „О веродостојности сопствених отмица“, коју је такође издала НИУ „Либертатеа“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси