Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Новинари и путари
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

17. 04. 2009.

Новинари и путари


Желим да Вас обавестим о конфузији која је настала после раскида купопродајног Уговора са РТВ "ВГ-4" Књажевац, (некадашњи ЈИП "Књажевац")!

Уговор је недавно раскинут од стране Агенције за приватизацију, у јеку су лицитације, судске, за намиривање радника који су тужили РТВ за заостале зараде (од јуна прошле године, ни плате, ни доприноса), а обавезни учесник лицитација је и "газда" Горан Весић, који је до сада купио већину опреме! Закуп просторија је такође пребацио на своју фирму из Ниша, али и два књажевачка броја телефона!
Петоро радника је прешло у његову фирму Предузеће за путеве "Нишки ВГ-4" из Ниша, где су добили решења на 3 месеца за радна места: новинар, сниматељ, реализатор...
Хммм. Мислио сам да у таквим фирмама раде други профили. Но, ово је земља бајки. Иначе, та фирма се обавезно појављује на лицитацији.
Остали радници се воде, под старим називом, као радници ЈИП"Књажевац" и чека се постављење неког од стране државе за надгледање ситуације до даљњег.

Шта је нелогично, а мислим и противправно РТВ програм се и даље емитује, под логом фирме која практично више не постоји (дозвола је издата за РТВ "ВГ-4" Књажевац), а реализују је људи из нишког Предузећа за путеве...Страшно.
Дакле, сликовито, "неко је умро, али ти и даље користиш његову личну карту!"

Ја сам РТВ тужио, али и дао отказ почетком марта, после одсуства од 15. 09. 2008. г. у виду присилног плаћеног одсуства, а онда и добровољног неплаћеног и годишњег одмора. Нисам желео више понижавања, али ме боли цела ситуација у јединој локалној РТВ!
Постаћемо "медијско село".

Саша Тодоровић, новинар "на леду"


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси