Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Изложба Анђелка Васиљевића „Десет музичких минута“ од четвртка у Пожаревцу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

26. 06. 2024.

Извор: УНС / А. В.

Изложба Анђелка Васиљевића „Десет музичких минута“ од четвртка у Пожаревцу

Трећа изложба фотографија „Десет музичких минута“ члана УНС-а и фоторепортера Политике Анђелка Васиљевића биће отворена у четвртак, 27. јуна у 19 сати, у Галерији Народног музеја у Пожаревцу.

Након изложбе портрета „Од лица до лица“, овај награђивани фоторепортер „Политике“ представља нову поставку, с више од тридесет фотографија домаћих и страних звезда рок, џез, поп и класичне музике. Стенли Кларк, Стефан Миленковић, Лајко Феликс, Бора Ђорђевић, Би Би Кинг – неки су од њих.

„Фотографије су претежно настале у претходних 15 година на концертима у Београду, и то у току „десет музичких минута“, то јест, у оном кратком периоду на почетку наступа, обично мереном условном временском одредницом „прве три песме“, у којем је фоторепортерима дозвољено сликање. Наиме, за разлику од официјелних музичких фотографа који имају привилегију да добар кадар са стејџа „јуре“ кроз читав наступ, њихове колеге из штампаних медија имају „десет музичких минута“ форе да пренесу атмосферу и емоцију“, наводи у каталогу изложбе Димитрије Буквић, писац и социолог.

Премијера изложбе била је на Џез фестивалу у београдском Дому омладине, а гостовала је и у Крагујевцу.

Анђелко Васиљевић се фотографијом бави дуги низ година. Осим у матичној редакцији „Политике“, фотографије је објављивао у недељницима, на порталима, насловним странама књига магазина, омотима ЦД-ова и различитим публикацијама.

Његове фотографије излагане су на више изложби у земљи и иностранству. Добитник је бројних награда. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси