Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  „Десет музичких минута“ у Крагујевцу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

31. 05. 2024.

Аутор: УНС Извор: УНС

„Десет музичких минута“ у Крагујевцу

Изложба фотогафија „Десет музичких минута“ фоторепортера „Политике“ и члана УНС-а Анђелка Васиљевића биће отворена у понедељак 3. јуна у Дому омладине у Крагујевцу.

Након запажене изложбе у Дому омладине у Београду,, овај награђивани фоторепортер „Политике“ представља нову поставку, с више од тридесет фотографија домаћих и страних звезда рок, џез, поп и класичне музике. Стенли Кларк, Стефан Миленковић, Лајко Феликс, Бора Ђорђевић, Би Би Кинг  – неки су од њих. Фотографије су претежно настале у претходних 15 година на концертима у Београду, и то у току „десет музичких минута“. То јест, у оном кратком периоду на почетку наступа, обично мереном условном временском одредницом „прве три песме“, у којем је фоторепортерима дозвољено сликање.

„За разлику од официјелних музичких фотографа који имају привилегију да добар кадар са стејџа „јуре“ кроз читав наступ, њихове колеге из штампаних медија имају „десет музичких минута“ форе да пренесу атмосферу и емоцију“, наводи у каталогу изложбе писац и социолог Димитрије Буквић.

Анђелко Васиљевић, рођен је у Београду, где живи и ради. Запослен је у дневном листу “Политика”, а фотографијом се бави дуги низ година. Осим објављивања радова у матичној редакцији, објављује фотографије и у недељницима и на информативним веб сајтовима. Фотографије су му објављиване на многим насловним странама књига, магазина, плаката, омотима ЦД-ова и публикацијама.

Излагао је на више групних и самосталних фото-изложби у Србији и иностранству.

Добитник је више награда за фотографију, међу којима су и Годишња награда Удружења новинара Србије, Награда новинске агенције “Бета”, награде Међународног фестивала “Интерфер” за друштвено ангажовану фоторепортажу и за спортску фоторепортажу, награда Радио Београда за објављене фотографије на сајту “РТС”, Гран при Награда на међународном фото конкурсу “Србија данас”…

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси