Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Новинари, медијски професионалци и медији међу добитницима награде „Моје село у причама и песмама“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

13. 12. 2023.

Аутор: А. Н. Извор: УНС

Новинари, медијски професионалци и медији међу добитницима награде „Моје село у причама и песмама“

Међу овогодишњим добитницима награде коју додељује Друштво за народно просвећивање на фестивалу „Моје село у причама и песмама 2023“ су новинари и медијски професионалци Миомир Фића Филиповић, Мирела Митрић, Горан Мулић, Михаило Берчек, Стеван Давидовић и Ђорђе Симовић, као и портал „Макроеконимија“.

На конкурс се, како је навео жири, пријавило 55 аутора, а сви радови које су послали биће објављени у зборнику фестивала. О награди је одлучивао жири у саставу Бранислав Гулан (председник), Биљана Алавања и др Раденко Круљ.

Миомир Филиповић из Удружења културних стваралаца „Завичај“ из Сремске Митровице добио је награду за Речник негдашњих речи у Срему „Тако диване Сремци“.

За репортажу ,,Село као инспирација’’, емитовану у емисији ,,Бразде’’ у категорији телевизијских остварења награда је уручена Мирели Митрић.

„У првом плану је тимски рад. Морам да напоменем да је сниматељ за репортажу о Великој Ремети, која је награђена, био Бојан Огњановац, а монтажер Емануел Долама“, рекла је Митрићева.

У категорији радијско извештавање о селу награду су добили Ђорђе Симовић и Стеван Давидовић за емисију „Агроаргументи“. Симовић је награду посветио генерацијама аграрних новинара који су ову емисију уређивали.

Симовић и Давидовић су, како је навео жири у образложењу, избором актуелних тема, пажљивим одабиром саговорника и својом посвећеношћу подигли емисију Агрументи у сам врх аграрног новинарства у Србији.

Михаило Берчек добио је награду за ревију и сајт „ТопСрбија – најбоље из Србије“.

„Кроз његову причу и фотографију, указује се пут којим треба да иду села како би опстала и остала“, наводи се, између осталог у образложењу жирија.

ДрМирослав Здравковић добио је награду за студију „Сточарство у Србији 1905: међународно, регионално и временско поређење“, која је објављена на порталу "Макроекономија". Награђена је и фоторепортажа Горана Мулића „Пољопривреда некад и сад“ које је објављена у листу „Пољопривредник“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси