Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Некадашњи новинари „Вечерњих новости“ у УНС-у поводом 70. рођендана овог листа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

13. 10. 2023.

Аутор: А.Н. Извор: УНС

Некадашњи новинари „Вечерњих новости“ у УНС-у поводом 70. рођендана овог листа

Новинари и уредници у пензији који су радили у „Вечерњим новостима“ окупили су се у Удружењу новинара Србије (УНС) у сусрет 70. годишњици постојања овог листа, која ће бити обележена 16. октобра.

Новинарка рубрике Здравље у „Вечерњим новостима“ Станка Дудварски каже за УНС да су новинари овог вечерњег листа некада уживали углед у свим сегментима друштва. Утицај су, каже, стицали и личним и интегритетом редакције, а кључни задатак био је да се воде основним постулатом новинарства – истином.

Дудварски додаје да није било лако постати новинар „Вечерњих новости“ и да су запослењу претходила бројна тестирања и обуке.

„Када сам дошла, 602 кандидата радила су тест опште информисаности, од којих су најпре изабрали 60. Следећи задатак је била филмска критика, а затим разговор са главним уредницима. Одабрано је на крају 30 кандидата међу којима сам и ја, а сви смо ишли најпре у школу новинарства коју су организовале ‘Новости“, рекла је она.

Први број „Вечерњих новости“ изашао је 16. октобра 1953. године, а идеја о покретању овог листа потекла је од познатог новинара, публицисте и историчара Владимира Дедијера.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси