Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Новинарски рандеву у Бачком Петровцу у суботу организује редакција Storyteller
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

05. 09. 2023.

Аутор: Тања Максимовић Извор: УНС

Новинарски рандеву у Бачком Петровцу у суботу организује редакција Storyteller

Двојезични, словачко-српски онлајн медиј, „Storyteller“ организује у суботу, 9. септембра, с почетком у 10 сати, у Бачком Петровцу (Кулпинска 5), сусрет новинара који ће разговарати на тему „Новинарством оријентисаним ка решењима до квалитетног локалног и мањинског новинарства“.

Разговор ће водити новинарка ове редакције Сања Ђорђевић. Она ће причати са еколошком активисткињом и новинарком Еко листа Мајдом Адлешић, новинарком Словачке редакције Радио Новог Сада Светланом Гашко, главном и одговорном уредницом О радија Кларом Крањц, медијским стручњаком и председником ЦЕПРОМ-а Марком Недељковићем, еколошком активисткињом и чланицом ЕКОП-а Боженом Павеловом и СоЈо експерткињом Анидом Сокол.

Догађај је део прославе петог рођендана редакције , „Storyteller“.

Пројекат је подржало Министарство информисања и телекомуникација Републике Србије.

Новинарство усмерено на решења је релативно нов феномен који се појавио на Западу деведесетих година XX века, а његова употреба расте током пандемије корона вируса,  кажу из редакције , „Storyteller“. Односи се на приступ у којем се новинари/ке фокусирају на делотворна решења, а не само на проблеме.

Уредница и власница портала „Storyteller“  Владимира Дорчова Валтнерова рекла је за сајт УНС-а да је редакција поводом петог рођендана, због старијих читалаца, издала један штампани број, а други је у плану и објавиће га у периоду јесен/зима.

„Рођендан славимо радно. Организујемо и обуку за наше новинаре“, рекла је колегиница Дорчова Валтнерова.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси