Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Од ризнице фотографија до приче о уметности - Одржана промоција фото-монографије Бранислава Стругара у Француској
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

03. 08. 2023.

Аутор: А. Н. Извор: УНС

Од ризнице фотографија до приче о уметности - Одржана промоција фото-монографије Бранислава Стругара у Француској

Промоција фото-монографије „Фотографске експресије“, у којој је фотограф и члан Удружења новинара Србије (УНС) Брансилав Стругар прикупио свој стваралачки опус дуг готово шест деценија, одржана је 4. јула у Ниму у Француској.

Промоција је одржана у оквиру традиционалног Фестивала фотографије који је трајао од 3. до 8. јула. Oснивач међународног удружења фотографа Horizons collectif,  Жак Рукет, позвала је Стругара да учествује на фестивалу.

Стругар је присутнима представио некада излагане радове које је сврстао у монографију како би их сачувао од заборава.

У „Фотографске експресије“ Стругар је уврстио и своја размишљања о фотографији као уметности, а о томе је разговарао и са члановима овог међународног удружења фотографа у оквиру предавања које је одржао након промоције своје фото-монографије.

Бранислав Стругар је од 1974. године био фоторепортер у информативном програму Телевизије Београд и хонорарно је радио у новинама „Фронт“, а од тада је и члан УНС-а.

Уметничке фотографије је први пут изложио у Београду, Новом Саду и Трогиру, а у њима је забележио различите активности војске, као и ноћне призоре градова.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси