Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Завршена Шаховска пословна лига: тим СКС-а први, УНС-ови ветерани освојили друго место
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

26. 06. 2023.

Аутор: А. Н. Извор: УНС

Завршена Шаховска пословна лига: тим СКС-а први, УНС-ови ветерани освојили друго место

Шахисти Клуба ветерана Удружења новинара Србије (УНС) данас су освојили друго место у финалу Шаховске пословне лиге које је одржано у Шаховском клубу Београд. Прво место освојио је шаховски тим фирме СКС, док је треће место припало шахистима компаније Диџитал дримс.

Награде је добитницима уручио генерални секретар УНС-а Нино Брајовић. У име Клуба новинара ветерана УНС-а награду су примили Владан Димић и Кирил Панов.

Представник екипе ветерана Владан Динић рекао је за сајт УНС-а да је важно да учешће у  Шаховској бизнис лиги постане традиција и да све више организација учествује у овом такмичењу. 

 

 

Члан Управе и Клуба ветерана УНС-а Обрад Ковић је на једном од претходних окупљања новинара ветерана рекао да су чланови шаховске екипе непоколебљиви, врли и неумољиви- баш какав новинар треба да буде, а Владан Динић је данас истакао да га је баш шах учинио таквим.

"Све што сам постигао и научио радећи као новинар већ пола века дугујем шаху. Извештавао сам из целог света. Редакције су ме слале у Њујорк, Рејкјавик, Индонезију. Данас је, нажалост, то ређе и текстови оваквим догађајима се све више преписују", рекао је Динић.

Нада се, додао је, да ће медији у већој мери извештавати о о оваквим догађајима јер се све ређе може прочитати текст о шаху у штампаним медијима.

 

Подсетимо, од 23 екипе, након четири кола, данас су се такмичила најбоља два из сваке од претходних рунди. Ветерани УНС-а изборили су се за учешће у финалу освајањем првог места у једном од претходних кола.

Коментари (1)

Остави коментар
уто

27.06.

2023.

Александар Поповић [нерегистровани] у 15:10

Браво, мајстори

Све честитке за шаховску екипу УНС. Већ давних година шах се баш играо у великом холу Информативне редакције Радио Београда. Сваку паузу у послу, новинари-шахисти су користили за по који "цуг". Увек уз велики број "кибицера". Било је ту добрих играча, међу њима главни, Светозар Глигорић. Он је био прејак противник, али је тешком муком остварио реми са редакцијским стенографом званим "Уре-буре", Урошем Остојићем, који је и играче и публику частио "редакцијском кафом". И касније се у неколико радијских редакција играо шах, што није утицало на редовни посао. Све честитке шах-мајсторима Владану Динићу и Кири Панову.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси