Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Са изложбе фотографија "Десет музичких минута": Анђелко Васиљевић је кадар за добар кадар
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

14. 02. 2023.

Аутор: M.Стојановић Извор: УНС

Са изложбе фотографија "Десет музичких минута": Анђелко Васиљевић је кадар за добар кадар

Члан Удружења новинара Србије (УНС) и фоторепортер дневног листа „Политика“ Анђелко Васиљевић је на изложби фоторафија, која је отворена јуче у Студентском културном центру (СКЦ), представио 10 минута пред наступ музичких уметника које је забележио објективом. Фотографије ће бити изложене до 27. фебруара.

„Новинар сам који прави информацију кроз објектив. Фотографишем уметнике који су оставили и свакодневно остављају траг у уметности“, напоменуо је Васиљевић.

На изложби је приказано преко 30 фотографија домаћих и страних музичара који су обележили читав музички период.

Приказане су фотографије које су настале предходних 15 година на концертима у Београду за време „десет музичких минута“, колико је фоторепортерима дозвољено да фотографишу музичаре пред почетак концерта. Десет минута има сваки фоторепортер да забележи прави моменат и да у пренесу информацију, атмосферу али и да дочара емоцију.

Фотографија Би Би Кинга која сеже далеко у прошлост представља једну од најстаријих на овој изложби.  Приказане су и фотографије на којима су џез басиста и композитор Стенли Кларк, чувени шпански фламенко композитор и гитариста Пако Де Лусија. Поред фотографија на којима су страни музичари, приказане су и оне на којима су Стефан Миленковић, Бора Ђорђевић, Ксенија Пајчин и многи други домаћи музички уметници.

Димитрије Буквић , писац и социолог нашалио се да у својству предгрупе описује рад фоторепортера који је показао да је „кадар за добар кадар“.

Видео: УНС

„У својој дугогодишњој фоторепортерској каријери Васиљевић доказује да његове фотографије нису само за дневне новине и да он не слика сутрадан већ слика за сутрашњицу“, рекао је Буквић.

Након поставке портрета познатих личности „од лица до лица“, организована је нова изложба са више од тридесет фотографија домаћих и страних музичких звезда – „Десет музичких минута“. Васиљевић је јуче најавио и наредну изложбу коју, како је рекао, нећемо дуго чекати.

Подсетимо, Анђелку Васиљевићу је 2018. године уручена годишња награда УНС-а „Лаза Костић“ за фотографију.

 

Коментари (2)

Остави коментар
сре

15.02.

2023.

Momcilo Karan [нерегистровани] у 21:22

Bravo

Bravo za Anđelka i njegov rad, i novu izložbu

Одговори
сре

15.02.

2023.

Momcilo Karan [нерегистровани] у 21:22

Bravo

Bravo za Anđelka i njegov rad, i novu izložbu!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси