Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарске анегдоте

20. 12. 2013.

Исхрана из буџета

Осамдесетих година прошлог века у Урошевцу је основано акционарско друштво „ЗЕМ промет“ за унутрашњу и спољну трговину на велико, чији је власник, Мет Касуми, куповао робу „на почек“, акцептне налоге и чекове, а продавао искључиво за готовину.

 

Кад је читав, лукаво смишљен, систем „пукао“, умешали су се органи СУП - а и правосуђе, а комплетно руководство „ЗЕМ промета“, упркос моћним заштитницима из политике и привреде, нашло се „иза браве“!

Новинар „Јединства“ Зоран Костић је објавио вест о хапшењу, што је у косметској јавности одјекнуло попут грома и изазвало бес локалних моћника.

У то време без таблоида, кад су се политичари још плашили суда јавности, председник председништва ОК СК Урошевца Синан Сахити позвао је Костића на „рибање“:

„Видиш, Костићу, иако си члан СК нећемо те казнити, али си заборавио на чињеницу да си као новинар уједно и друштвено – политички радник и да не смеш, због јефтиних новинарских поена, без потребе да узнемираваш јавност! Уосталом, добро знаш да су „Јединство“ и „Рилиндија“ органи ССРН и да живите од дотација. Ми вам дајемо плате и хранимо вас, поентира Тираду Сахити.“

„Можда, али дијетално“, прогунђа Костић, излазећи из канцеларије.

Аутор анегдоте: Зоран Костић 


У рубрици Новинарске анегдоте УНС објављује духовите новинарске приче о колегама, о јавним личностима, смешним, инспиративним, чудним ситуацијама у којима су се налазили. Новинарске досетке. Испричајте нам причу о новинарима којих више нема, а упамћени су по пошалицама.
Поделите са нама Ваше вицкасте успомене.
Новинарске анегдоте уређује колегиница Весна Арсенић. Своје анегдоте, које ћемо објављивати средом и петком, можете слати на
vesna.arsenic@uns.org.rs

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси