Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарске анегдоте

22. 11. 2013.

Хонорарац

Знајући да новинари увек кубуре с временом и новцем Живорад - Жика Игић, уредник вечерњег дневника на српском језику на Радио Приштини, а потом и главни уредник покрајинског издања гласила СКЈ “Комунист”, је увек настојао да, колико може, колегама олакша бар део тих мука.

 

Неретко је позивао новинаре других редакција на сарадњу, настојећи да им на време и што боље може плати објављене прилоге.

Уређујући партијско гласило није био догмата, нити му је био битан новинарски или партијски стаж колеге којег је позвао на сарадњу, већ је настојао да у листу објави што више занимљивих текстова.

Једног јутра Зоран Костић, тада новинар - полетарац “Јединства” с још краћим партијским стажом, позван је да хитно дође на XVI спрат Дома штампе у редакцију листа “Комунист” код главног уредника.

Преслишавајући се да није нешто “зглајзнуо”, Костић са стрепњом уђе у лифт и са X спрата, где се налазила редакција “Јединства”, упути се у више сфере!

Чим је стигао Игић га понуди кафом, а Костић, крајичком ока “сними” да је на столу испред уредника партијског гласила ”Јединство” и то отворено на страни на којој је објављена његова репортажа с Брезовице, ишарана црним и црвеним фломастером.

“Ово не слути на добро”, препаде се он.

Игић, међутим, не само да похвали репортажу, већ и предложи новинарском “гуштеру” да за наредни број “Комуниста” напише нову, на исту тему, али другачије конципирану и обогаћену необјављеним детаљима.

Већ у следећем броју изашла је репортажа на половини стране листа са неколико илустрација фоторепортера “Јединства” Војина Тодића.

А на жиро – рачуне обојице убрзо су уплаћени, за новинарске џепове, добри хонорари!

Анегдоту написао Зоран Костић


У рубрици Новинарске анегдоте УНС објављује духовите новинарске приче о колегама, о јавним личностима, смешним, инспиративним, чудним ситуацијама у којима су се налазили. Новинарске досетке. Испричајте нам причу о новинарима којих више нема, а упамћени су по пошалицама.
Поделите са нама Ваше вицкасте успомене.
Новинарске анегдоте уређује колегиница Весна Арсенић. Своје анегдоте, које ћемо објављивати средом и петком, можете слати на
vesna.arsenic@uns.org.rs

Коментари (1)

Остави коментар
суб

23.11.

2013.

anonymous [нерегистровани] у 09:48

Ha!

Ha! Puno duha.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси