Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарске анегдоте

15. 07. 2013.

Погубна ревност

Спаран августовски дан, петак поподне, чак је и бифе у редакцији “Јединства” празан!

Новинарка Анка Цвијановић замењује одсутног уредника и соколовим оком “лови” међу присутним ретким новинарима жртву коју ће да пошаље на некакав поподневни скуп.

Да би избегао опасност да му “забаву” пред почетак викенда организује уредница, Зоран Костић намерно одуговлачи с предајом извештаја са састанка покрајинског Одбора за жетву.

Чим је коначно предао текст о очекиваној одлуци Савезне владе о новој откупној цени пшенице, заждио је из редакције да се нађе с Драганом Жорићем, колегом из Радио Приштине, који се редакцијским аутом запутио у Призрен, а пристао да га превезе до Урошевца.

Срећник се таман разбашкарио задовољан због пребачене месечне норме, почетка викенда и обезбеђеног превоза, кад идилу прекиде саопштење Танјуга на радијским вестима од 16 сати, да је влада коначно утврдила откупну цену хлебног жита.

Костића засврбе новинарски нерв, па да би доказао професионализам и ревност, у то блажено време без мобилних телефона, искористи специјални службени телефон, уграђен у ауто, да позове уредницу сугеришући јој да у његов извештај убаци Танјугово саопштење као антрфиле.

„Знам за нову цену, али где си ти, Костићу? Враћај се у редакцију да за сутрашњи број напишеш реаговања пољопривредника, Задружног савеза, покрајинског Секретаријата за пољопривреду, прерађивача“,  генералски одсечно командова Анка Цвијановић.

Џаба запомагање новинара да је већ на пола пута до Урошевца, обећање да ће текст написати у понедељак...Уредница ни да “опепели”!

„Враћај се у редакцију, напиши шлајфну и по, остављен ти је простор у листу!“

Костић, бесан на себе и сопствену ревност, изађе из аутомобила на липљанској раскрсници, подиже палац и аутостопом се врати у Приштину.

Након обављеног задатка у Урошевац је стигао изможден, ухвативши последњи вечерњи аутобус, уверивши се да је претерана ревност најчешће у корист сопствене штете!!!

Анегдоту написао Зоран Костић


У рубрици Новинарске анегдоте УНС објављује духовите новинарске приче о колегама, о јавним личностима, смешним, инспиративним, чудним ситуацијама у којима су се налазили. Новинарске досетке. Испричајте нам причу о новинарима којих више нема, а упамћени су по пошалицама.
Поделите са нама Ваше вицкасте успомене.
Новинарске анегдоте уређује колегиница Весна Арсенић.
Своје анегдоте, које ћемо објављивати средом и петком, можете слати на dragana.bjelica@uns.rs

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси