Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарске анегдоте

25. 11. 2011.

Отпоздрав

Има томе малтене четири деценије, али се у РТС – у још приповеда, како се Јован Шћекић, у то време уредник дописничке мреже ТВ Београд, запутио службеним аутомобилом у Пирот, ради формирања локалног дописништва.

Током вожње приметио је да возачи који су им долазили у сусрет пале и гасе светла, што се њему, који се баш и није дружио с воланом, учинило чудним.

Није знао да је то универзални знак упозорења на присусуство милиције на путу, која радаром контролише брзину кретања аутомобила и разрезује масне казне онима који не поштују прописе.

На питање зашто возачи пале и гасе светла кад пролазе поред аутомобила у којем је био, возач му шеретски одговори да су, вероватно, препознали Шћекића, који је у то доба био познато ТВ лице и да га блинкајући поздрављају.

Не слутећи замку Јова је на свако наредно “намигивање” светлима љубазно отпоздрављао машући, да возачи не би, не дај Боже, помислили да му је слава ударила у главу и да се уобразио.

Анегдоту забележио Жељко Мутавџић, пензионер РТС-а


У рубрици Новинарске анегдоте УНС објављује духовите новинарске приче о колегама, о јавним личностима, смешним, инспиративним, чудним ситуацијама у којима су се налазили. Новинарске досетке.
Испричајте нам причу о новинарима којих више нема, а упамћени су по пошалицама.
Поделите са нама Ваше вицкасте успомене.
Новинарске анегдоте уређује колегиница Весна Арсенић.
Своје анегдоте, које ћемо објављивати понедељком, средом и петком, можете слати на dragana.bjelica@uns.rs

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси