Насловна  |  Бележница  |  Новинарске анегдоте  |  Портрети непознатих тркача
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарске анегдоте

03. 08. 2011.

Портрети непознатих тркача

На захтев уредника фотографије у “Политици” Владе Колара, тада “полетарац” међу фоторепортерима Милан Јанковић, добио је задатак да сними портрете победника Кроса, који је у то доба, пре четири деценије, у организацији и под покровитељством најстаријег српског дневног листа, одржаван сваке године.

Опремљен старим фотоапаратом марке “Кијев”, пун ентузијазма и потребе за доказивањем, млађани фоторепортер се прихватио задатог посла.

Ревносно је снимио чак двадесетак спортиста не марећи ни што је неколицина међу фотографисанима била дисквалификована и вратио се у редакцију уверен да је све урадио како ваља.

Шок је уследио кад је уредник поставио немогући задатак – да сваку фотографију потпише именом портретисаног учесника трке.

Јер, у великој ревности Јанковић је само то заборавио – да прибележи имена учесника Кроса које је снимио, тако да су сви портретисани завршили као Н.Н.

Милан Јанковић, који у “Политици” и након четири деценије дуге каријере током које је био фоторепотер, а једно време и уредник фотографије, наставио да ради волонтерски и да добија професионална признања попут I награде на годишњем конкурсу “Лепо лице Србије 2011.”, је тако имао прилику да се, још као јуноша, увери да се ентузијазам и велика ревност без искуства “олупају о главу”!

На основу интервјуа Милана Јанковића који је објављен у “Политици” 10. јула 2011. под насловом “Сниматељ лепих призора” написала Весна Арсенић


У рубрици Новинарске анегдоте УНС објављује духовите новинарске приче о колегама, о јавним личностима, смешним, инспиративним, чудним ситуацијама у којима су се налазили. Новинарске досетке.
Испричајте нам причу о новинарима којих више нема, а упамћени су по пошалицама.
Поделите са нама Ваше вицкасте успомене.
Новинарске анегдоте уређује колегиница Весна Арсенић.
Своје анегдоте, које ћемо објављивати понедељком, средом и петком, можете слати на dragana.bjelica@uns.rs

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси