Насловна  |  Бележница  |  Новинарске анегдоте  |  Српско технолошко чудо
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарске анегдоте

14. 03. 2011.

Српско технолошко чудо

Светско првенство у ватерполу одржава се у Италији, покојни Александар – Алимпије Алимпијевић, познати спортски новинар, задужен за тај спорт прати, па је и ред да крене на пут да прати нашу репрезентацију.

Године деведесете, редакција новца нема ни за авионску карту, а о хотелу не може ни да се сања. Ватерполо савез преузима обавезу да га поведе о свом трошку, а лист “Спорт” некако напабирчи ситнину за дневницу, те он крену пут Рима.

Наравно, нема ни говора о уобичајеном тандему новинар – фоторепортер, јер за овог другог новца ни за лек. Нема се!

Чувени Алимпије, који је био познат по сналажљивости и духовитости, понесе неки свој стари фотоапарат, да бар неку слику ухвати, јер, Боже мој, какав је то извештај без “фотке”.

Елем, на Светско првество стигле светске силе, између осталих Јапанци, опремљени најновијом техником – камерама за снимање под водом, док Алимпије иде около и слика са једним малим полароид апаратом.

То антиквитетно чудо технике Јапанцима непознато, иако јапанског порекла, али произведено у њиховој земљи када се они још нису родили. Гледају човека како снима с неким малим чудом и трк за њим!

- Господине, какав вам је то апарат, ми то немамо.

- Ех, господо, ви заостајете за српском технологиом, ово чудо снима десет метара под водом, а носим га у џепу, а види вас с толиком скаламеријом, нашали се наш колега.

- Молимо вас, колега, да погледамо!

Не пристаје Алимпије да се одвоји од апарата ни на секунд, јер, Боже мој, не жели да открива српску државну технологију.

До вечери је био најпознатији новинар у Прес центру.

Анегдоту записала Дана Ковачић


У рубрици Новинарске анегдоте УНС објављује духовите новинарске приче о колегама, о јавним личностима, смешним, инспиративним, чудним ситуацијама у којима су се налазили. Новинарске досетке.
Испричајте нам причу о новинарима којих више нема, а упамћени су по пошалицама.
Поделите са нама Ваше вицкасте успомене.
Новинарске анегдоте уређује колегиница Весна Арсенић.
Своје анегдоте, које ћемо објављивати понедељком, средом и петком, можете слати на dragana.bjelica@uns.rs

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси