Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарске анегдоте

05. 05. 2021.

Плава јакна

Новопостављени шеф ТВ дневника Ненад Ристић састао се с дописником „Политике“ Ђуком Јулијусом како би поразговарали о даљој сарадњи, с обзиром на то да је у то време Телевизија Београд увелико користила извештаје „Политикиних“ дописника из иностранства, будући да још није имала своју дописничку мрежу по свету.

У току разговора у канцеларији главног уредника ТВ Београд Душана Митевића стигла је вест о убиству легендарног чилеанског председника Салвадора Аљендеа, што је веома потресло Јулијуса, дугогодишњег дописника из Јужне Америке.

- Ама, људи, то ми је био најбољи пријатељ, пре него што сам пошао овамо били смо породично на излету. Почела је нека кишица и ја сам скинуо моју плаву јакну и позајмио је Аљендеу. Остала је код њега.

У том тренутку из режије су јавили да управо стиже телевизијска слика о убиству Аљендеа:

Митевић је укључио монитор и указала се слика мртвог Аљендеа, у плавој јакни Ђуке Јулијуса како почива на издуженом дрвеном постаменту!

На основу текста Ненада Ристића, објављеног у „Политици“ у рубрици „Међу нама“ 28. јануара 2020. под насловом – „Две анегдоте о новинарима „Политике“, приредила В. Арсенић


У рубрици Новинарске анегдоте УНС објављује духовите новинарске приче о колегама, о јавним личностима, смешним, инспиративним, чудним ситуацијама у којима су се налазили. Новинарске досетке. Испричајте нам причу о новинарима којих више нема, а упамћени су по пошалицама. Поделите са нама Ваше вицкасте успомене. Новинарске анегдоте уређује колегиница Весна Арсенић. Своје анегдоте, које ћемо објављивати средом и петком, можете слати на varsenic7@gmail.com.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси