Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарске анегдоте

06. 02. 2012.

Забуна

Следећи уверење да “одело не чини човека”, Перо Ивачић, дугогодишњи директор и главни уредник “Танјуга”, био је крајње неконвенционалан и ноншалантан у погледу одевања.

Одело је облачио само кад је протокол то изричито захтевао, а буг на вазда угужваним панталонама није неговао. Кошуље, посуте пепелом од цигарета, углавном је носио преко панталона, што је било узроковано његовим позамашним габаритима љубитеља “ића и пића”.

Перов идеални распар био је његов службени возач Александар - Аца Димитријевић, витак и прав као стрела, вазда у оделу, белој кошуљи с обавезном краватом и угланцаним ципелама.
Десило се да се, на позив ондашњег руководства Политичке школе СКЈ, Ивачић, службеним колима, запутио за Кумровец.

На улазу у модерно здање, у којем су се школовали перспективни партијски кадрови из целе ондашње Југославије, међу којима је неколицина била из државне новинске агенције, двојац из Танјуга сачекао је директор Школе са сарадницима.

– Добро дошли, друже директоре! Надам се да сте добро путовали, пружајући му руку на поздрав, притрча он Аци, који је први изашао из аутомобила.

– Извините, ја сам возач, а директор Танјуга управо излази из аута, рече Аца, помажући Ивачићу да се, изгужван и задуван од напора, искобеља из кола која су била потесна за њега.

Анегдоту забележила Весна Арсенић

У рубрици Новинарске анегдоте УНС објављује духовите новинарске приче о колегама, о јавним личностима, смешним, инспиративним, чудним ситуацијама у којима су се налазили. Новинарске досетке.
Испричајте нам причу о новинарима којих више нема, а упамћени су по пошалицама.
Поделите са нама Ваше вицкасте успомене.
Новинарске анегдоте уређује колегиница Весна Арсенић.

Своје анегдоте, које ћемо објављивати понедељком, средом и петком, можете слати на dragana.bjelica@uns.rs

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси