Насловна  |  Бележница  |  Новинарске анегдоте  |  Шта фали овом извештају?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарске анегдоте

11. 04. 2012.

Шта фали овом извештају?

Тог дана у Скупштини Косова и Метохије било је заказано више седница, па се новинарски трио скупштинских извештача приштинског дневника на српском језику “Јединство” нашао у муци како да “покрије” све догађаје!?

Мирослав Ћук је отишао на седницу једне комисије, Љиљана Сталетовић је пропратила рад чак три одбора, а Милијана Комаревић Апт је добила “врућ кромпир” - да прати седницу Уставне комисије, која је већ два пута одлагана, јер чланови албанске народности још нису одлучили како да реагују на промене Устава из 1976. године.

Кад су се, после вишесатног кашњења најзад окупили, новинарима поделили говоре и започели дискусију, извештачи су нашавши се у временском теснацу због приближавања крајњег рока за предају текстова убрзо напустили седницу и отрчали да пошаљу извештаје.

Ни Милијана није била изузетак, а испод извештаја с насловом “Усвојени амандмани на Устав Србије”, поред свог имена потписала је и колегу Ћука што је била колегијална пракса ради “билдовања” норме.

Ујутро није дошла на посао јер јој се син разболео, а тадашњи главни уредник “Јединства” Миленко Јевтовић позвао је остало двоје скупштинских извештача у свој кабинет.

- Шта фали овом извештају? - упитао је.

- Ништа, узврати самоуверено Ћук.

- Шта фали?- обрати се Љиљи.

- Све је ту, друже главни, потврди она речи колеге.

- А твој потпис, Љиљенце? Шта си јуче радила у Скупштини? - упита иронично глодур.

- Била сам на друга три догађаја, па....

- Па, па шта па? А ти, Ћуле?

- Немој тако, видиш и сам где је била и шта је радила. Видиш, ваљда, да сам и ја био на другом догађају, али сам стигао и на Уставну комисију, па ме је због тога Микица потписала. Знамо да је доношење амандмана озбиљна ствар, али Љиљенце није могла да стигне. Погледај друге новине, нико ни слово о томе није написао, а ми имамо текст на првој страни, који се наставља на трећој, поче Ћук да "везе" и брани своју колегиницу, убеђен да је главни уредник љут што и она није била на историјском састанку.

- Ма, знам ја шта ви радите због норме и не питам шта је вишак, него шта је мањак, шта фали, шта недостаје, ако ме разумете? - сада већ веома љут грмну Јевтовић, а према зачуђеним новинарима полете све са његовог стола.

- Фали догађај, узвикну и показа насловну страну дневника на албанском језику „Рилинђа“ с наднасловом „Седница Уставне комисије по трећи пут одложена“ и насловом „Амандмани неће проћи“.

Седница је прекинута због свађе између српских и албанских чланова Комисије о уставним променама.

Анегдоту написала Љиљана Сталетовић, некадашњи новинар „Јединства“, сада новинар недељника „Актер“



У рубрици Новинарске анегдоте УНС објављује духовите новинарске приче о колегама, о јавним личностима, смешним, инспиративним, чудним ситуацијама у којима су се налазили. Новинарске досетке.
Испричајте нам причу о новинарима којих више нема, а упамћени су по пошалицама.
Поделите са нама Ваше вицкасте успомене.
Новинарске анегдоте уређује колегиница Весна Арсенић.

Своје анегдоте, које ћемо објављивати понедељком, средом и петком, можете слати на dragana.bjelica@uns.rs


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси