Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Драго Делић – „Портрети највећих српских индустријалаца"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

29. 04. 2020.

Извор: УНС

Драго Делић – „Портрети највећих српских индустријалаца"

Дугогодишњи уредник листа „Привредни преглед“, публициста и члан УНС-а Драго Делић објавио је другу књигу "Портрети највећих српских индустријалаца".

Књига је настала на основу истраживања привредне и друштвене прошлости Србије у протеклих 200 година њене државне суверености. Аутор пише о економском успону Србије којем су допринели великани српске економије. 

„Пословне биографије и животне приче индустријалаца и трговаца неопходне су за потпуније сагледавање укупних друштвено-политичких прилика у Србији у минулом времену“, наводи за УНС Делић и додаје да је „писати о овим великанима данас, у време општег заборава и занемаривања националних вредности и традиције, постала прека потреба". 

У овој књизи пажњу аутора, између осталих, привукли су Капетан Миша Анастасијевић, Браћа Барловац, Сима Андрејевић Игуманов, Фердинанд и Стеван Крен, Јован Апел, Никола и Евгенија Кики, Браћа Гођевац, Милан Вапа, Лазаревићи, Геца Кон, Анатолиј Ивановић, Браћа Шонда, Мато Грацић, Сава Лозанић, Петар и Теодор Клефиш. 

Књига, наводи аутор, даје одговоре на питања са којима се данас суочавају "мали народи попут нашег", што се нарочито испољило током пандемије која је "све натерала да се ослоне на сопствене снаге и оно што имају". 

Драго Делић је дугогодишњи новинар и уредник, потом директор и главни и одговорни уредник дневног економског листа „Привредни преглед“. Био је новинар телевизије Б92, „Блица“, „Статуса“, „Грађанина“...

Објавио је више хиљаду текстова из области привреде и финансија.

Издавач: Свет књига, Београд 

Писмо: Ћирилица

Број страна: 200

Повез: Меки 

Књига се може поручити на имејл portretiindustrijalaca@gmail.com или на број телефона: 064/8398402.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси