Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Сенка Влаховић Филипов - „О илустровању књига поезије“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

15. 04. 2014.

Сенка Влаховић Филипов - „О илустровању књига поезије“

Дугогодишњи новинар и члан УНС-а Слободан Ивков покренуо је едицију посвећену теорији примењене уметности у којој је прва књига посвећена илустрацији, од њене историје, све до новинских илустратора који су се бавили илустрацијом поезије. Књигу је написала Сенка Влаховић Филипов.

 

„Поред књишке и песничке, под мојим уредничким вођством, ауторка је први пут у једној књизи у Србији сажето уобличила  читаву историју илустрације. Обрадила је и готово све најзначајније новинске илустраторе“, рекао је Ивков и додао да „историчари књижевности ретко помињу неспорну чињеницу да су многе антологијске, па и не само такве песме прво објављиване у новинама, у рубрикама културе или у њима примереним додацима, у магазинима са киоска и у сродној периодици.„

Ауторка Сенка Влаховић Филипов описала је у књизи технички процес настанка илустрација, пописала релевантну библиографију и сачинила индекс имена и резиме на енглеском. 

Формат: 14 × 20,5 цм

Број страна: 112

Повез: Броширан

Издавач: Банатски културни центар, Ново Милошево, 2013. 

ISBN: 978-86-6029-152-5

Цена: 800 динара

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси