Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Витомир Бујишић- „Футуристичка фантазија: старост за младост“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

01. 03. 2013.

Витомир Бујишић- „Футуристичка фантазија: старост за младост“

Новинар и најстарији члан УНС-а Витомир Бујишић (96) објавио је књигу „Футуристичка фантазија: старост за младост“.

 

„Иако многи књижевни критичари и теоретичари књижевности, као и писци реалистичких романа, сматрају да научно-фантастична књижевност не припада правој књижевности, ја сам се одлучио да своју стваралачку машту ангажујем баш на покушају да напишем једну фантастичну, можда и утопистичку причу иреалним нитима везану уа сопствени реални живот. Ово није роман научне фантастике већ ауторова маштовита фантазија,“ написао је Бујишић на почетку своје књиге.

„Писац је дао приказ једног замишљеног догађаја на врло пријемчив начин, сучељавајући реално и иреално. Бујишићева књига указује на присутан вапај човечанства за животом, који се осипа, круни, нестаје, уместо да добија димензије дуговечности. У центру пажње је и људски уништитељски порив.  Овом књигом, на властитом примеру, писац открива жељу своју и свога покољења да се ради на продужењу живота, рекао је новинар у пензији Петар В. Кнежевић о овој књизи.

Број страна: 103

Повез: тврд

Писмо: ћирилично

ИСБН: 978-86-903037-6-2

Коментари (2)

Остави коментар
суб

09.03.

2013.

МИЛАН [нерегистровани] у 10:00

ЧАРОБЊАК, КОЈИ КЊИГЕ СТВАРА

Витомир Бујишић, неуморно новинарско перо Србије, са сваком својом новом књигом открива нам широке и светле путеве живота, радости и стваралаштва.

Тачно је, да би човек био списатељски прегалац треба да буде радознао и жарко понесен откривањем нових животних истина. Године за њега нису препрека, већ подстицај.

Снажног и елоквентног духа он савладава успоне, уздиже се изнад просечности захваљујући искључиво јакој жељи за трајањем у свету сазнања, истине, доброте и лепоте стварања нових духовних вредности.

Сретан је и поносан УНС што има таквог надпримерног и духом блиставог члана.
Сретни су и његови Шапчани , његов "Глас Подриња", његови верни и радознали читаоци у отаџбини и у расејању.


















Одговори
суб

02.03.

2013.

Mila Starčević [нерегистровани] у 19:39

"Futuristička fantazija" nova knjiga

Divljenje i iskrene čestitke našem čika-Viti, večitom stvaraocu i humanisti velikog srca, Mila i Petar Starčević iz Šapca.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси