Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Путовати понекад значи осећати се као код куће
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

06. 01. 2023.

Аутор: А. Ничић Извор: УНС

Путовати понекад значи осећати се као код куће

Новинар, фотограф и члан Удружења новинара Србије (УНС) Драган Боснић објавио је монографију „Србијом“ у којој приказује природне лепоте и познате туристичке атракције Србије, као и места која нису квалификована на овај начин а у себи крију бројне приче о животу људи и пејзаже налик уметничком делу. Да места која обилази види као свој дом а да се путујући осећа као да је код куће показао је пишући о пределима, људима, храни и обичајима различитих крајева Србије.

За сајт Удружења новинара Србије (УНС) каже да је књигу писао неколико месеци, а да је на њој радио цео живот путујући.

„Кинези кажу да је за припрему доброг јела потребно 2000 година и четири сата. Исто је и кад књигу хоћете да направите, сумирате све што сте искусили. Кад пишем нове књиге увек се враћам старим“, рекао је.

Идеју за књигу је, како каже, добио када је приметио да људи на нека места одлазе у време када не могу да искусе сву њихову лепоту. Ову монографију је написао са циљем да уз илустрације буде својеврсан водич за путовања. Стога фотографије које чине значајан део књиге не само да употпуњују написано већ и причају своју причу.

Преплитањем репортерских елемената и чињеница, начињена је прича о људима, обичајима, ситним радостима, природним лепотама, значају књига, а све их повезује једна заједничка нит – путовање.

За њега је, како истиче, одлазак од посла до куће путовање и спреман је да сваког дана од прелажења мале километраже направи велику авантуру.

Књигу издаје „Прометеј“ 2000 примерака. ИСБН је 978-86-515-1990-4.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси