Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Новa књигa Александра Давинића „Будите у току за данас“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

05. 01. 2022.

Извор: УНС

Новa књигa Александра Давинића „Будите у току за данас“

Александар Давинић, дугогодишњи дописник „Политике eкспрес“ и „Политике“ из Лесковца и са југа Србије, члан Удружења новинара Србије, објавио је књигу „Будите у току за данас“

„Александар Аца Давинић је посебна појава у јавном животу јужне Србије и један је од најпознатијих новинара са овог подручја, с краја 20. и  почетком 21. века, са роком трајања дужим од пола века, а коме тај исти рок, очигледно, још није истекао. Ових нас је суморних дана, на средини јесени, обрадовао својом новом књигом, као да је то учинио намерно, да сачува летњу ведрину у сваком од читалаца, и да поткрепи оптимизам, озбиљно нарушен корона вирусом и најавом хладне и дуге зиме“, написао је Срба Такић, директор Народне библиотеке ''Десанка Максимовић'' у Власотинцу у предговору, у име издвача.

„Сматра се, с правом, да је прави дар знати се смејати на свој рачун, бити свестан својих мана и пропуста, што је опет знак спремности да се, мењајући се, тежи ка бољем, исправнијем. Осим што нас овом књигом подсећа на обавезу да се смејемо и мењамо, да мењајући се не заборавимо да се смејемо, Александар Аца Давинић оставља будућим нараштајима сведочанство о данашњем времену. О времену које је, ма колико да је тешко (а када нам је и било лако, а зар и овоземаљски живот није сачињен од непрестаних искушења), знало да буде огрнуто смехом, шалом на свој и туђ рачун, неспретностима и непромишљеностима које су нам олакшавале муке и непријатности“, написао је у рецензији књижевни критичар и писац Драган Радовић

Давинић је објавио књиге: ''Врањски бисери'' и ''Бисери са јужне пруге''. За досадашњи књижевни, хумористички, сатиричарски, публицистички и новинарски рад добитник је бројних признања међу којима и октобарских награда родног Власотинца и Лесковца.

Александар Давинић рођен је у Власотинцу 1954. године. Био је новинар, директор и главни и одговорни уредник у врањској ''Новој Слободној речи'', ТВ Лесковац. Три деценије радио је као дописник „Политике експрес“ и „Политике“ из Лесковца и са југа Србије. Дугогодишњи је члан Удружења новинара Србије где је биран у Управу УНС-а.

Члан је Удружења писаца дијаспоре. 

Издавач књиге је Народне библиотека из Власотинца.

ISBN 978-86-88257-34-3(НБДМ) 
COBISS.SR-ID 25623561. 

Коментари (4)

Остави коментар
пет

14.01.

2022.

anonymous [нерегистровани] у 15:50

cestitka

Zasto ne objavljujete komentare. Samo sam kolegi Davinicu uputio cestitku I pozeleo sve najbolje. Hvala ako se smilujete da ovo objavite!

Одговори
пон

10.01.

2022.

Mali Budaanonymous [нерегистровани] у 21:29

JOŠ JEDAN BISER

Poštovani kolega Daviniću, moje iskrene čestitke za koričenje još jedne tvoje knjige iz edicije "biseri".Inače, ti svojim pisanjem i životnim stilom nedvosmisleno demantuješ floskulu:"što južnije to tužnije" !

Одговори
чет

06.01.

2022.

anonymous [нерегистровани] у 15:48

Dragan

Bas mi je drago da je kolega Davinic aktivan. Obozavam njegove ''zabeleske''. Mnogo srece, uspeha i dobrog zdravlje svim koleginicama i kolegama.

Одговори
сре

05.01.

2022.

anonymous [нерегистровани] у 14:00

Cestitka

Bravo za kolegu Davinica. Uvek sam sa posebnim zadovoljstvom uzivanjem citala njegove tekstove. Svrstavam ga u izuzetnu pojavu u nasem novinarstvu.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси