Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Драгослав Ч. Стефановић – „Слепи прозори“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

09. 10. 2020.

Извор: УНС

Драгослав Ч. Стефановић – „Слепи прозори“

Књига новинара и књижевника Драгослава Ч. Стефановића под називом „Слепи прозори“ постхумно је објављена. Необјављене приче из књижевне заоставштине приредила је његова супруга Ружица Стефановић.

„Књига, рапсодично компонова од прича, одломака и већих прозних састава, један је дугачак унутрашњи монолог ломљен личним сумњама и дилемама илустрован уверљивим сликама сопственог, пишчевог лика или његових двојника са којима повремено прелази у дијалог“, наводи у поговору Милисав Миленковић.

Истиче да је Драгослав Ч. Стефановић био писац који је за живота стрепео и сумњао у аутентичност и уверљивост свог литералног говора, а да књигом „Слепи прозори“ поништава сопствене сумње и неверице.

Драгослав Ч. Стефановић поезију је објављивао од првих разреда гимназије, 1954. године, када је покренут часопис „Развитак“ у Пожаревачкој гимназији. Покренуо је књижевни лист „Разлози“ са Миливојем Илићем 1961. године. Био је дописник „Вечерњих новости“, новинар „Ревије 92“, „Борбе“, и „YU Новости“. Преминуо је 2013. године.

Издавач: ИП Просвета а.д.

Писмо: Ћирилица

Повез: Меки

Тираж: 300

ИСБН: 978-86-07-02234-2

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси