Насловна  |  Шта радимо  |  Догађаји  |  Новинари из региона на пракси у београдским редакцијама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Догађаји

Извор: УНС

Новинари из региона на пракси у београдским редакцијама

Четворо новинара српских медија из региона боравиће до 21. априла на студијској пракси у београдским редакцијама коју трећи пут организује Удружење новинара Србије (УНС).

У УНС-у и београдским медијима од 3. априла су новинарка портала ИН4С Мира Поповић и сарадница ТВ Нови из Херцег Новог и дописница "Дневних новина" Сања Миловић из Црне Горе, новинарка Културног центра "Спона" из Македоније Ана Николић и студент Факултета политичких наука из Бања Луке и сарадник "Студентског журнала" Бојан Тргић.

Генерални секретар УНС-а Нино Брајовић и председник Извршног одбора УНС-а Петар Јеремић упознали су их првог дана са радом и историјатом УНС-а.

Колегама из региона у УНС-у је организована обука за рад на платформама CMS, WordPress и Joomla. Предавач Школе веб новинарства УНС-а Марко Недељковић одржао им је предавање о специфичностима писања за онлајн издања, креирању садржаја за веб, оптимизацији садржаја за претраживаче (СЕО), промоцији тих садржаја на друштвеним мрежама, као и одабиру правог бизнис модела. Бојана Барловац полазницима је говорила о истраживању података на вебу и њиховој визуелизацији, корисним изворима на вебу, креирању инфографика и атрактивном приказу података, док их је Бојан Живојиновић упознао са монтажом и постављањем видео снимака на интернет платформе.

Новинари из региона посетили су јуче Савет за штампу, као и Управу за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, уз чију подршку УНС реализије овај пројекат. У Управи за сарадњу с дијаспором и Србима у региону колеге су разговарале са представницима Управе - Николином Милатовић Поповић и Вукманом Кривокућом.

Од следеће недеље биће на пракси у веб редакцијама дневног листа “Политика” и Радио-телевизије Србије (РТС). Посетиће и онлајн редакцију Радио-телевизије Војводине и Новосадски информативни портал 021.

Циљ пројекта „Студијски боравак новинара српских медија из региона у Србији“ је професионално усавршавање и упознавање са начином рада у редакцијама у Србији, новим медијима као и остваривање боље професионалне комуникације са матицом.

На пракси у београдским редакцијама  2013. и 2015. године су биле колегинице и колеге „Српских недељних новина“ из Мађарске, „Новости“ и часописа „Извор“ из Хрватске, „Споне“ из Македоније, „Радио Темишвара“ и недељника "Наша реч" из Румуније и удружења „Морача-Розафа“ из Албаније.

8. април 2016. године

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси