Насловна  |  Шта радимо  |  Догађаји  |  Директор Јавног сервиса Ирака посетио УНС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Догађаји

Директор Јавног сервиса Ирака посетио УНС

Удружење новинара Србије данас су посетили помоћник министра културе Ирака Муџафер Убаид Ал-Рубаи, директор Јавног сервиса Ирака Мохамад Абдул Џабар Ал-Шабут и амбасадор Ирака у Београду др Фалах А. Абдулсада.

 

Они су у разговору са председником ИО Петром Јеремићем, чланом УО Живорадом Николићем и генералним секретаром Нином Брајовићем изразили жељу да УНС и Синдикат новинара Ирака развију међусобну сарадњу. 

Предложили су да новинари значајних српских медија посете Ирак и упознају се са радом тамошњих медија. Мохамад Абдул Џабар Ал-Шабут рекао је да ирачки Јавни сервис поседује и три сателитске телевизије, три радио станице са националном покривеношћу, а да су у његовом саставу и 38 локалних радио-телевизијских станица. Ирачки јавни сервис има и дневни лист “Ал Сабах”, недељник и неколико локалних новина.

Делегација ирачких функционера и новинара боравила је у Београду поводом манифестације “Ирачка недеља културе у Србији” која се ове године одржава трећи пут. УНС и Синдикат новинара Ирака прошле године потписали су Протокол о сарадњи.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси