Насловна  |  Шта радимо  |  Догађаји  |  Ласло Шаш посетио УНС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Догађаји

Извор: УНС

Ласло Шаш посетио УНС

Ласло Шаш, новинар који је у петак помилован од председника Републике Србије Томислава Николића, после пријема код председника посетио је Удружење новинара Србије.

Фото: УНС Фото: УНС

Ласло Шаш је у УНС-у разговарао са генералним секретаром Нином Брајовићем и председником  Извршног одбора Петром Јеремићем и захвалио се на кампањи којом је УНС са осталим новинарским удружењима и медијима заинтересовао јавност за његов случај. 

Распитивао се и за могућност откупа радног стажа, пошто му до пензије недостаје око две године и изразио жељу да постане члан УНС-а.

Он је, по тужби мађарског ултрадесничара и вође покрета за укидање Тријанонског споразума „64 жупаније“ Ласла Торацкаија, осуђен због увреде у  тексту који је 24. априла 2007. године објавио у рубрици писма читалаца листа "Мађар со" на плаћање одштете од 150.000 динара. Пошто није имао новца да плати казну она је преиначена у 150 дана затвора. Робијао је 15 дана у Окружном затвору у Суботици, а ослобођен је 3. августа помиловањем председника Србије Томислава Николића.

Са Шашом је у Београду била и екипа телевизије К23 из Суботице која је забележила његов пријем код Председника као и посету УНС-у.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

31.12.

2012.

anonymous Филиповић Жарко [нерегистровани] у 09:48

ДЕТАЉИ ИЗ ТУЖБЕ И ТЕКСТ ПРЕСУДЕ

Поштована Госпођ(д)о !
Зашто на Вашем сајту не објавите комплетан текст оптужнице против Господина Ласла Шаша као и пресуде по истој.
Грађани Србије заслужују да се , из прве руке, упознају са тим, заиста несвакидашњим, случајем.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси